Röplabda

2022.02.01. 07:00

Megvan az aranyérem

Hétvégén Békéscsabán rendezték meg az V. és VI. korcsoportos diákolimpia-döntőket.

Nyitray András

A Bolyai János Gimnázium aranyérmes csapata

Forrás: MRSZ

A fiúknál a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium csapata nyerte meg a tornát, míg a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum a negyedik helyen végzett. A lányoknál a Kecskeméti Katona József Gimnázium csapata a hetedik pozíciót szerezte meg.

A Bolyai János Gimnázium a torna során végig dominálni tudott, folyamatosan tudták legyőzni egyre erősebb riválisaikat a kecskemétiek. Az elődöntőt 3–0-ra húzták be szolnoki ellenfelükkel szemben, majd a fináléban a Kandót búcsúztató Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumot gyűrték le hátrányból felállva 3–1-re. 

– Többnyire az Arany János és a Vásárhelyi Pál általános iskolák korábbi növendékei alkotják a csapatot, ezek az intézmények jelentik a sportág fiúbázisát Kecskeméten – tekintett vissza a csapat edzője, Szabó Tamás a siker felé vezető útra. – Egy olyan gárda nevelődött ki, mely sorra hozta az érmeket az utóbbi években klubszinten, és most diák­olimpián is beérett a munka. Rengeteg edző keze van ebben benne, így Nagy Péter, Szabó István, Seremet Attila, Gyurkó Sándor, Karagics Mátyás, Verebélyi Zsolt és Kaszap Tamás nevét is meg kell említeni a siker kapcsán. A játékosok nagyrészt sportosztályba járnak, de vannak matematika, informatika és angol szakos diákok is köztük. 

Egy bronzérmet már szereztek kilencedikes korukban az iskolának, most az aranyat is elhozták. 

A sorsolásunk kedvező volt, folyamatosan egyre erősebb csapatokkal játszottunk, illetve a csapat gerince is rendelkezésre állt. A legjobb feladó Török Soma, a legtechnikásabb játékos Bogdán Bence volt, de kiemelném Csordás Attila teljesítményét is. Odaadóan dolgoztak a srácok egész évben, így élmény volt velük a munka, ezt ezúton is köszönöm – értékelt Szabó Attila. 

A győztes Bolyai János Gimnázium együttesét Bogdán Bence (csapatkapitány), Csordás Attila, Engel Dorián, Faragó Botond, Kiss Bence, Kiss Bendegúz, Kiss Hunor, Pádár Zétény, Seremet Milán, Sütő Kristóf, Török Soma és Török Zsombor alkotta a diákolimpia döntőjében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában