Röplabda

2022.02.21. 08:50

Legyőzte a Kaposvár Kecskemétet az örökrangadón

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszában a Somogyi és a Bács-Kiskun megyei megyeszékhely csapatai vívtak örökrangadót vasárnap este, előbbi otthonában. A mérkőzést szettveszteség nélkül a Kaposvár nyerte.

Vincze Miklós

A kaposvári HRubicska (4-essel) bombaformában játszott. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A két gárda a legutóbb tavaly november közepén csapott össze, Kecskeméten. Akkor a Kecskeméti RC legyőzte ugyan a Fino-Kaposvár csapatát, ám a bajnoki pontokat végül a vendég somogyiak kapták meg, miután a versenybizottság helyt adott az óvásuknak. A hírös városiak szerették volna kiköszörülni a csorbát, a Kaposvár azonban ezen az estén nem kegyelmezett. Az első játékrészben még sikerült tapadniuk a hazaiakra a hírös városiaknak, ám a Somogy megyeiek a bombaformában játszó Hubicska Patrik vezérletével nem hagytak kétséget afelől, hogy ezúttal ki a jobb. Hatvanhét percnyi játék után győztesen hagyhatták el a játékteret.

Az előző fordulóban elvesztett mérkőzés után a játékosok ezúttal fegyelmezetten, csapatként játszottak, és ennek meg is lett az eredménye – értékelt Demeter György, aki ezúttal megbízott edzőként vezette a FINO Kaposvár gárdáját. – Remélem, hogy az előző körbeli pofon megfelelő tanulság volt és nem kell újabb vereségbe belefutni a fegyelmezett játékhoz. Kívánom, hogy ez a Kecskemét ellen tanúsított mentalitás legyen az alap a bajnokság következő mérkőzéseire és a play off-ra is.

– Nem voltunk eléggé szervezettek, eléggé magabiztosak a pályán, amit a Kaposvár ki is használt – nyilatkozta Nagy József, a kecskemétiek mestere. – Elsősorban az én feladatom lesz, hogy ezeken a dolgokon tudjon változtatni a csapat. Egy igen rossz szériában vagyunk, amiből mihamarabb ki kell törnünk.

A Kecskeméti RC a következő mérkőzését vasárnap este 18 órai kezdettel vívja a Messzi István Sportcsarnokban, a vendége az Extraliga alapszakaszát már megnyerő Pénzügyőr lesz.

Fino Kaposvár–Kecskeméti RC 3:0 (18, 15, 19)

Kaposvár Aréna, 187 néző. V: Szabó P., Tillmann.

FINO: Ouyachi 8, Garchet 2, Hubicska 18, Sandoval 9, Iván B. 9, Bögöly 7. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. Megbízott edző: Demeter György.

KECSKEMÉT: Sidiropoulos 2, Fundora 8, Baserio 3, Argilagos 10, Gebhardt N. 1, Tomanóczy 1. Csere: Török Zs. (liberó), , Palánkai-Omoshebi 1, Balla, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában