Kosárlabda

2022.02.10. 11:57

A Sólymok nem bírta megállítani a Vasast

Kemény ellenfelet, a dobogót ostromló Vasas Akadémiát fogadta a Nagykőrösi Sólymok szerda este a férfi kosárlabda NB I. B Piros csoportjában, a 20. fordulóban. A fővárosi csapat igazolta jó hírét, és megnyerte a mérkőzést.

Vincze Miklós

Kakulya Sándor (fehérben) a Sólymok játékosa Fotó: Utasi Gabriella

Ami a vendégcsapatot illeti, a bombaformában lévő, hatmeccses győzelmi szériával érkező angyalföldiek a legutóbb a mezőny egyik favoritját, az A csoportból alászálló, ám oda azonnal visszatérni készülő Jászberényt gázolták le, ami előrevetítette, hogy rettenetesen nehéz feladat vár a Sólymokra szerda este. Ez a mérkőzésen beigazolódott.

A hazaiak nekidurálták ugyan magukat, de mivel ezen az estén meglehetősen gyenge dobóformát fogtak ki, igazából még megnehezíteni sem sikerült a nagykőrösi Lakatos Mátét is soraiban tudó Vasas dolgát. A hazai gárda már az első félidő végére jelentős hátrányba került, ahonnan a mutatott teljesítménye alapján ezen az estén nem volt esélye visszakapaszkodni.

– Gratulálok a Vasas csapatának, megérdemelten győztek, hozzánk képest teljesen más dimenzióban kosárlabdáztak a mai meccsen – értékelt Kovács Sándor, a hazaiak vezetőedzője. – Nagyon sok pontatlansággal dolgoztunk, az első félidőben tetemes hátrányba kerültünk, majd megpróbáltunk minden formációt elővenni védekezésben és támadásban is, de jóformán semmi nem jött össze. Sajnos ismét nagyon gyenge százalékkal dobtunk. Próbáljuk összekapni magunkat a következő mérkőzésre, Salgótarjánban fontos mérkőzés vár ránk. További sok sikert kívánok a Vasasnak.

– Ma este is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, s nemcsak a győzelemért, de azért is, mert komolyan vették a feladatukat és minden tőlük telhetőt megtettek a sikerért – értékelt Evangelos Ziagkos, a Vasas Akadémia mestere. 

– Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen a Nagykőrös hazai pályán mindenkire veszélyes, támadásban bárki ellen fel tudják venni a harcot. Azt gondolom, hogy a mai napon a védekezésünk alapozta meg a sikerünket. Ennek köszönhetően negyven percen keresztül kezünkben tartottuk a meccset. Most lesz egy lélegzetvételnyi szünetünk, majd készülünk tovább az előttünk álló feladatokra. További sok sikert kívánok a Nagykőrösnek a szezon hátralévő részében.

A Sólymok a következő bajnoki mérkőzésüket február 18-án vívják, a Salgótarján vendégeként.

Nagykőrösi Sólymok KE–Vasas Akadémia 56–84 (20–30, 12–24, 10–13, 14–17)

Nagykőrösi Sólymok: Lakosa 12, Mácsai 7, Mester 6, Molnár B. 6, Molnár M. 3. Csere: Timkó 9, Fehér 5, Rozs 4, Kónya 2, Jókai 2, Kakulya, Filep. Vezetőedző: Kovács Sándor.

Vasas: Medve 23, Radics 14, Moravcsik 5, Andrássy 13, Boros 4. Csere: Sólyom 3, Kelenföldi 6, Farkas 12,. Kelemen 4, Kerkai. Vezetőedző: Evangelos Ziagkos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában