Labdarúgás

2022.01.25. 19:18

Erősített és elkezdte a felkészülést a Jánoshalma

A megyei első osztályú csapatok többségével összhangban a hétvégén a bajnokságban az őszi idény után a 3. helyen tanyázó Jánoshalma is megkezdte a felkészülést a hétvégén, mindjárt egy edzőmérkőzéssel, a keretében új játékosokkal.

Vincze Miklós

Lengyel Péter büntetőt véd a megyei válogatott edzésén Fotó Szentirmay Tamás

A Mohács elleni előkészületi mérkőzést az előző héten három fontos igazolás előzte meg. A Jánoshalmi FC leigazolta ugyanis Kiskunhalasról a fiatal, tehetséges testvérpárt, Lengyel Pétert és Lengyel Szabolcsot. Előbbi a kapuban jeleskedik, immáron évek óta a felnőttek között és nem is akárhogyan, utóbbi pedig elsősorban támadó középpályás poszton bevethető. A téli átigazolási időszakban kötelező átigazolási díjat kell fizetni, ezt állta is a Jánoshalmi FC, és nem is csak a két Lengyel-fivérért, hanem Jeszenszky Rolandért is, akit a megye kettes Bajai LC-ből vittek haza Jánoshalmára. Négy távozó is van a felnőtt keretben, Hajdu Hunor, Stroban Dániel, Busa Vajk és Vida Igor tavasztól már nem Florin Nenad csapatában folytatja pályafutását. Busa Vajk tavasztól már a Borota keretét fogja erősíteni, Strobán Dániel és Vida Igor pedig Kiskunhalasra teszi át a székhelyét.

Szombaton már előkészületi mérkőzést is vívott a csapat, az ellenfél az NB III.-as Mohács volt. A frissen behavazott, és sebtében lehetőség szerint letakarított pályán érvényesült a papírforma, 4–0 arányban nyertek a jankováciaknál eggyel magasabb osztályban szereplő vendégek. A hazaiaknak ugyanakkor nincs okuk az elkeseredésre, hiszen ők még csak ezzel a mérkőzéssel kezdték a felkészülést, ráadásul a megyei válogatott hétvégi tornája miatt hiányzott a hazai csapatból Szabó Szilárd és a frissen igazolt Lengyel Péter. Örömre azonban ez az edzőmérkőzés is adott okot, hiszen az új, tizennyolc éves igazolás, Lengyel Szabolcs nagyszerű teljesítményt nyújtott a találkozón. 

Jeszenszky Roland a Dusnok elleni rangadón Fotó: Pulai Zsóka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában