Futsal

2021.12.12. 10:39

Egy pontot hozott el Újpestről a ScoreGoal Kecskemét

A forduló előtt 22 ponttal a 7. helyen tanyázó Újpest vendége volt a 4. helyen álló ScoreGoal Kecskemét Futsal a férfi futsal NB I. idei utolsó, 15. fordulójában. A fordulatos mérkőzésen nagyot küzdöttek a hírös városiak, és a lefújás előtt már-már a tarsolyukban érezték a három pontot, ám az Újpest az utolsó pillanatokban az egyiket mégis otthon tartotta.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Jól kezdődött kecskeméti szempontból a meccs, már fél perc után megszerezte a vezetést a ScoreGoal Kecskemét Futsal Hadnagy István révén, 0-1. Ezt követően is akadtak helyzeteik, amiből akár növelhették volna is az előnyüket a kék oroszlánok, ám nem sáfárkodtak megfelelően a lehetőségekkel. Az Újpest is éledezett, Rigónak és a védelemnek kellett többször nagyot mentenie. A játékrész hajrájára viszont az Újpest átvette az irányítást, és ez gólokban is megmutatkozott. Először Szeghy, majd Sustyák talált be egy perc leforgása alatt, megfordítva az eredményt, 2–1.

Nagy elánnal vetette bele magát a folytatásba szünet után a ScoreGoal. Hadnagy ezúttal az előkészítő szerepét vállalta magára, ennek eredményeként Ristic már a 22. percben egyenlített, 2–2. Nem sokat váratott magára a következő kecskeméti találat. Ristic-Sallai-Bencsik volt a labda útja egy formás támadás során, utóbbi higgadtan értékesítette a lehetőséget, 2–3. Harnisch és Sustyák veszélyeztetett a túloldalon, ám eredménytelenül. 

A hírös városiak ismét többször is eldönthették volna a meccs sorsát, több veszélyes ziccert vezettek, ám vagy Vámosi védett, vagy pontatlan volt a befejezés. 

Az izgalmak a hajrára csúcsosodtak ki. Egy újpesti kapufa után öt a négy elleni játékra váltottak a fővárosiak, Horváth résen volt, és húsz másodperccel a lefújás előtt egyenlített, 3–3. A végeredmény is ez maradt, így aztán maradt nyitott kérdés bőven a hátralévő három januári fordulóra, óriási csata várható a felsőházi rájátszásba jutásért.

– Nem a legjobb előjelekkel érkezünk a mérkőzésre, ám megtettek a fiúk mindent, csúsztak, másztak, hajtottak – értékelt Koós Károly, a kecskemétiek mestere. – Hat-hét emberrel hoztuk le a meccset, és a végén egy apró megingás döntött arról, hogy nem három, hanem egy pontot szerzünk. A januári folytatásban minden esélyt megragadunk, hogy elérjük célunkat, és bejussunk a felsőházi rájátszásba.

A naptári év végén a tabellát a Haladás VSE vezeti 33 ponttal, mögötte hárman, a Berettyóújfalu a Veszprém és a DEAC tömörülnek 26 ponttal, őket követi 25 egységgel az 5. Aramis SE és a jelen pillanatban 6. ScoreGoal Kecskemét.

Újpest FC–220Volt–ScoreGoal Kecskemét Futsal 3–3 (2–1)

Újpest, vezette: Futó Tamás, Kiss Gergő

Újpest: Vámosi – Lucas, Szeghy, Horváth B., Harnisch. Csere: Tyukász – Németh P., Sánta, Ricardo, Panyi, Östör, Sustyák, Béres. Játékos-edző: Németh Péter.

Kecskemét: Rigó – Aleksic, Biró, Ristic, Hadnagy. Csere: Halmavánszki – Sallai, Klacsák, Bencsik, Öreglaki, Haász, Kulcsár. Vezetőedző: Koós Károly.

Gól: Szeghy 19., Sustyák 20., Horváth B. 40., illetve Hadnagy 1., Ristic 22., Bencsik 35. perc.

Sárga lap: Klacsák 25., Biró 29. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában