röplabda

2021.11.15. 18:20

Sikeresen óvott a Kaposvár

A Kecskeméti RC számolt be róla, hogy a Fino Kaposvár ellen 3-2-re megnyert Extraliga rangadót követően óvást nyújtott be a vendég együttes. Ezt az MRSZ versenyhivatala megalapozottnak látta, így 3-0-os különbséggel a vendégek javára írta jóvá a mérkőzést. A KRC élni fog a fellebbezés lehetőségével.

Nyitray András

Pályán kívül folytatódik a KRC és a Kaposvár rangadója

Fotó: Bús Csaba

A határozat szerint a Magyar Röplabda Szövetség Versenyirodája a Kaposvári Röplabda Sportegyesület 2021.11.15-én benyújtott óvásával kapcsolatban a Kecskeméti RC – Fino Kaposvár mérkőzés pályán elért eredményét megsemmisíti, és a mérkőzést 3-0 (75-0) eredménnyel a Fino Kaposvár javára írja.

Az indoklás szerint 4. játszmában 11-18-as állásnál a KRC megsértette a versenykiírás 11.3.3. pontjának azon előírását, miszerint a felnőtt Extraligában

a bajnoki mérkőzéseken két magyar állampolgársággal és magyar eredeti szövetséggel rendelkező játékosnak mindig a pályán kell lennie. Ennél az állásnál a Kecskeméti RC-nél csak Gebhardt Áron felelt meg ennek a követelménynek a szövetség és a Kaposvár álláspontja szerint, ezért lehetett sikeres az óvás.

A Kecskeméti RC közleményben jelezte, a klub álláspontja szerint nem követtek el szabályszegést, ezért élnek a fellebbezés lehetőségével, melyre nyolc naptári napon belül van lehetőség.

Pályán kívül folytatódik a KRC és a Kaposvár rangadója
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában