futsal

2021.10.24. 07:00

Az Aramis-t fogadja hétfőn este a ScoreGoal Kecskemét

Október utolsó hetében két fontos hazai meccs vár az ScoreGoal Kecskemét Futsal együttesére az NB I.-ben. Hétfőn, a 9. fordulóban az Aramis SE látogat a Messzi István sportcsarnokba, pénteken, a 10. körben pedig a DEAC lesz – szintén hazai pályán – a hírös városiak ellenfele.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

A hétfői ellenfél, a budaörsi Aramis SE komoly futsal hagyományokkal bíró egyesület, ennek ellenére az idén ősszel egészen a bajnokság kezdetéig úgy nézett ki, hogy ezúttal nem lehetnek ott az élvonalban. Ezen a helyzeten a Ferencváros visszalépése módosított, annak köszönhetően mégiscsak maradhattak a honi mezőny legjobbjai között a 2021/22-es kiírásban is. Jelenleg a tabella 6. helyén állnak, négy győzelem és négy vereség az eddigi mérlegük.

A Kecskemét a dobogóról várhatja a hétfő esti összecsapást. A TFSE elleni sikert követően kiváló hangulatban dolgoztak egész héten a keret tagjai, csapatépítő vacsorán is jártak Koós Károly tanítványai a Bodzakertben, ahol a keret öt tagja készítette el a lakomát. Emellett a fókuszban természetesen egész héten a ma esti bajnoki volt, amelyen egyértelműen a három pont megszerzése a céljuk a kék oroszlánoknak.

– Az Aramis a Ferencváros visszalépése után kapta meg a lehetőséget, hogy folytassa az NB I.-ben, és éppen ennek a körülménynek tudható be, hogy jelentősen meg is erősödtek a budaörsiek, hiszen sok volt Fradi játékost tudtak leigazolni soraikba – utalt az ellenfél keretének az erejére Koós Károly, a kecskemétiek vezetőedzője.

– Komoly játékerőt képviselnek a régiek és az újak közösen, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a rutinos Moga Lóránt a vezetőedző náluk. Természetesen nálunk a TFSE elleni győzelem után jó a hangulat, és ez érződött az egész héten. Egyértelműen az a célunk, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen ha ez sikerül, akkor tovább növelhetjük előnyünket a középmezőnnyel szemben. Az Aramis most négy ponttal van mögöttünk, győzelmünk esetén ez hét egységre módosulna, ami már jelentős lenne az alapszakasz felénél. A múlt héten bemutatott agilis játékot kell most is felvonultatnunk ahhoz, hogy győzni tudjunk. A csapat felkészült a megmérettetésre, sérült, eltiltott nincs. Bízom benne, hogy sokan eljönnek és szurkolnak nekünk ma este a Messzi István sportcsarnokban.

A mérkőzést este 19 órai kezdettel vívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában