labdarúgás / galériával

2021.09.25. 21:03

Három ponttal tért haza a Jánoshalma Félegyházáról

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában a Kiskunfélegyháza és a Jánoshalma találkozott egymással szombaton. A találkozó előtt a kiskunfélegyháziak vezették a tabellát, a mérkőzés után azonban változott a helyzet.

Szentirmay Tamás

Attól függetlenül, hogy a két csapat jól ismeri egymást óvatosan kezdtek. Az első igazi nagy helyzet a hazaiak előtt adódott. Egy jobb oldali beadás után, Nagy Viktor senkitől sem zavartatva két méterről fölé fejelt. A 29. percben Ludasi a tizenhatoson belül fellökte Popovicot, amiért tizenegyes járt. A büntetőt maga a sértett végezte el, a jobb sarokra tartó labdájába Oroszi ugyan beleért, de hárítani nem tudta 0–1. Öt perccel később Cvetkocic még a saját térfelén észrevette, hogy Oroszi kin ál a kapuból, és több mint ötven méterről kapura küldte a labdát. A félegygázi kapus a léc alól tornázta ki. A 37. percben Ábel bal oldalról, mintegy harminc méterre a jánoshalmi kaputól, szabadrúgást végzett el. Az átlőtt labdába Cvetkovic olyan szerencsétlenül ért bele, hogy fejéről a saját kapujába jutott a labda 1–1. A második játékrész vendég góllal kezdődött.

Szabó Szilárd szinte ugyan arról a helyről, mint Ábel, rúghatott szabadrúgást. Lövése a sorfal fölött jutott a hálóba 1 –2.

A találkozó hátralévő időszakában a kapusoknak nem kellett nagyon védeniük, mert kevés lövés ment kapura. Az utolsó tíz percben nagy nyomást gyakorolt a Kiskunfélegyháza a Jánoshalmára, de a vendégeknek sikerült kivédekezni a támadásokat. A 87. percben Popovicot megrúgták a saját térfelének közepén, a játékos nem akart felállni, ezért sárga lapot kapott. Később lement az oldalvonalon túlra, de a játékvezető hosszú percekig nem engedte, hogy visszatérjen a pályára. A 92. percben az egyik félegyházi játékost a tizenhatoson belül buktatták, de a játékvezető a büntető területen kívülre hozatta a labdát. A találkozó után Némedi Norbert a hazaiak edzője ezt reklamálta, ezért a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.

Fotó: Szentirmay Tamás

Némedi Norbert: – Nehéz nyilatkozni egy ilyen meccs után, mert szerintem érzelmileg kicsit túlfűtött volt a találkozó. Azt gondolom, hogy két rögzített szituációt nagyon rosszul reagáltunk le. Az, hogy tizenegyet vétettünk-e nem tudom. Ötször befújják, ötször pedig nem. A játékvezető minden esetre megadta, de olyat, hogy nekünk az utolsó percben nem adja meg a tizenhatoson belüli szabálytalanságot, amiért tizenegyes járt volna és kihozza a tizenhatoson kívülre, az nagyon ritka. Úgy gondolom, hogy egy pont benne volt a találkozóba, de ezt a játékvezető szombaton elvette tőlünk.

Sarok Attila a jánoshalmiak technikai vezetője: Nagy csatát vívtunk a Félegyházával, tudtuk, hogy ez fog ránk várni. Több alapjátékosunk, különböző okok miatt nem volt itt a mérkőzésen, Florin Nenad is beteg, ezzel a győzelemmel kívánunk neki gyógyulást. Gratulálok a fiúknak, teljesen betartották a taktikai utasításokat, amit kértünk tőlük, és fegyelmezetten játszottak. Volt egy periódus, amikor kicsit elkezdtünk kapkodni, ránk jött az ellenfél, de kibírtuk bekkelni a támadásaikat. Beálltunk védekezni, mert láttuk, hogy nem tudunk előre menni. A három pontért jöttünk, amit sikerült megszerezni.

Kiskunfélegyháza–Jánoshalmi FC 1–2 (1–1)

Kiskunfélegyháza, 110 néző, vezette: Stefánovits Gábor István (Topálszki Szabin, Bacsi Noel, Levente)

Kiskunfélegyháza: Oroszi T. – Ludasi, Magony, Valkai, Nagy V., Ábel, Palásti (Nagy D. 76.), Urbán, Kulcsár, Nemesvári, Csurka (Erős 53.). Edző: Némedi Norbert

Jánoshalma: Halász – Safranj, Cvetkovic, Tusori (Hajdú 75.), Popovic, Stojanovic M., Sőreg (Fenyvesi 94.), Szabó Sz., Kujundzic, Ivanisevic, Nagy D. (Busa 46.). Edző: Florin Nenad

Gól: Nagy V. 37., ill. Popovic (öngól) 30., Szabó 48. Sárga lap: Ábel 30., Erős 66., Magony 84., Nemesvári 85. ill. Safranj 45., Popovic 87., Kujundzic 91.

Kiállítva: Némedi 96.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában