Muay Thai

2021.09.29. 17:04

Éremeső hullott a Star Gymnél

Két versenyen is szorítóba léptek a hétvégén a hírös harcosok.

Kovács Nóra

Forrás: Star Gym

Vasárnap Budapest adott otthont az IFMA Muay Thai országos utánpótlás bajnokságnak, ahol a 10 és 16 év közötti korosztályban versenyeztek. Az eseményen 13 egyesület vett részt a Star Gym hat versenyzővel képviseltette magát. Hárman a 12 év alatti korcsoportban versenyeztek különböző súlycsoportokban, mindannyian ezüstérmet szereztek. Míg három sportoló a 12 és 14 év közötti korcsoportban küzdött. Antal Ferenc a -50 kilogrammos súlycsoportban lett aranyérmes, ezzel Németh Attilával, aki ezüstérmet szerzett bekerült a thaiföldi IFMA Amatőr Muay Thai Világbajnokságra utazó keretbe. Hevér Alexander szintén ezüstéremmel zárt.

Fotó: Star Gym

Szombaton Baján került sor a K1 nyílt nemzetközi WFC szervezett bajnokságra. A kecskeméti klub hét felnőtt és egy junior versenyzővel vett részt. A junior versenyző, Ajtai Benjamin, K1 light és K1 full contact kategóriában is bajnok lett. A felnőtt nemzetközi mezőnyben Gera Zorka lett bajnok a súlycsoportjában. A Star Gym versenyzői közül ezüstérmet szerzett Borsodi Mátyás, Gera Miron, Molnár Melina, Koszorús Bálint és Dubecz Angéla. Utóbbi Borsodi Máté mellett bronzérmet is szerzett a kecskeméti színekben.

– Meg vagyok elégedve a csapattal, mivel nagyon jól szerepeltek – nyilatkozta Csillag Tamás, a Star Gym edzője. – Akik második és harmadik helyezést értek el, ők is megküzdöttek az eredményért, látszódott rajtuk, hogy győzni mentek oda. Egyik versenyzőmben sem láttam megalkuvást, ha kikaptunk, akkor épp egy hajszállal csúsztunk el a győzelemtől – tette hozzá.

Legközelebb október 16-án Székesfehérváron a Superfight Series profi gálán lép a Star Gym két harcosa a szorítóba.

– A Superfight Series egy nemzetközi gála lesz, amelyen részt vesznek külföldi versenyzők is. 15 profi mérkőzést rendeznek. Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak minket erre a versenyre, ez is azt mutatja, hogy országos szinten is elismerik a versenyzőink tudását – mondta az edző.

A Star Gym Brazil Jiu-Jitsu edzője, Lakatos Sándor a Grappling Magyar Bajnokságon szerepelt, ahol 71 kilogrammos súlycsoportban lett magyar bajnok. Míg Győri Levente 77 kilogrammos súlycsoportban Gi és NoGi Grapplingben is ezüstérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában