labdarúgás

2021.09.16. 12:00

A Kecel nyerte a halasi kupamérkőzést

Igazi nyár végi időjárás fogadta a csapatokat a Bács-Kiskun Megyei kupa első fordulójában, Kiskunhalason, ahol a Kecel volt a vendég. A hazaiak még tovább fiatalodott csapattal fogadták a vendégeket, akik a szokásos módon teljes csapattal érkeztek.

Munkatársunktól

Forrás: baon.hu

Szomszédvári rangadót rendeztek a Bács-Kiskun megyei kupában. A Kiskunhalasi FC az elmúlt hétvégi ellenfelét, a Kecel FC-t fogadta. Aki ismeri a két csapat történetét, az tudja, hogy ez a párosítás évek, sőt évtizedek óta rangadó, függetlenül az osztálytól és a helyezéstől. Ez igaz volt a mai napon is, hiszen a keceli csapatból az elmúlt szezonokban többen is a a halasi csapatot erősítették.

Az első lehetőséget gólra váltotta a vendég csapat. Egy szabálytalanság után Kiss Szabolcs végezhetett el szabadrúgást harminc méterről. A vendégek középpályása remekül találta el a labdát és kötött ki a hazai kapu jobb felső sarkában.

A hazai kapusnak, Faddi Dávidnak esélye sem volt.

Négy perc múlva jöhetett volna a válasz. Pocsai Ákos beadása Lengyel Gergőt találta meg, aki jól átvette majd lőtt tizenöt méterről, a lövés túl jutott Borkán, azonban a kapufát érintette és nem befele, hanem kifele pattant a kísérlet. A 12. percben ismét a hazaiak próbálkoztak. Ikotic lőtt kapura tizenhat méterről, de Borka magabiztosan védett. A 14. percben Gyenizse Bence adott forintos labdát Lengyel Szabolcsnak, aki kapásból lőtt, a lövés centikkel kerülte el a vendég kaput. Egy perccel később Liska mehetett ziccerben, a lövését Faddi ütötte a mezőnybe, pont a keceli támadó elé, aki másodjára nem lőtt, hanem centerezett Brindzának, aki hat méterről bólintott a halasi kapuba. 0-2. Ezt követően a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, helyzetek ritkábban alakultak ki. A 28. percben Lengyel Szabolcs cselezett ki egy keceli védőt, majd lőtt kapura huszonöt méterről a lövés centikkel elkerülte a kaput. Két perccel később egy szöglet után Hornyák lőtt, a lövést kiütötte Borka Barnabás. A 42. percben megérkezett a hazaiak szépítő gólja.

A csapatkapitány Agócs Kristóf ment el a jobb oldalon, beadását a tizenhat éves Rácz Tamás passzolta be Borka kapujába. 1-2.

A második félidő 52. percében Liska passzolt Kisshez, akinek a lövését hatalmas bravúrral ütötte szögletre Faddi. A szögletet követően Lakatos fejelt kapura a lövést szintén a hazai kapus védte. A 65.percben Fenyvesi ugratta ki Fodor Zsombort, a fiatal szélső kicsit kisodródott, de így is eljutott lövésig, mely a kapufán csattant. A 78. percben Patai Gergő vette célba Faddi kapuját, ám a kapus védett. Egy perccel később Lakatos ugratta ki Tormát, aki a leshatárról indult, a csatár rávezette a kapusra majd elpasszolta mellette a labdát 1-3. A 87. percben Lengyel Szabolcs adott fineszes labdát Fodor Zsombor elé akinek a lövését megfogta Borka, majd az ellentámadásból indított, a támadás végén Patai Gergő készített le Lakatosnak aki fölé lőtt. Több lehetőség nem adódott a találkozón.

Faddikorr Kiskunhalasi FC – Kecel FC 1-3 (1-2)

Kiskunhalas, néző 40, v: Kiss Sándor, (Csákó Patrik, K. Szabó Kristóf)

Faddikorr Kiskunhalasi FC: Faddi – Pocsai, Agócs, Fenyvesi, Hornyák, Gyenizse B.(Sajdik 60.p), Lengyel G (Gazdag 43.p), Lengyel Sz, Fodor, Ikotic (Tamás G. 63.p), Rácz Vezetőedző: Agócs Zoltán

Kecel FC: Borka – Patai G, Csáki, Sendula J., (Herczeg P. 63.p), Doszpod, Willy Nna, Lakatos-Lengyel, Kiss, Liska, Brindza (Sendula P. 46.p), Torma játékos edzők: Csáki Róbert, Gerner Dániel

Kiskunhalas, vezetőedző, Agócs Zoltán: – Ifjúsági csapatunk tanulta a futball nevű játékot a mai kupamérkőzésen, a hétvégi eredménynek megfelelően ismét 3-1-es vereséget szenvedtünk, úgy gondolom, hogy az ellenfél ennyivel jobb is volt, gratulálok nekik és sok sikert a kupában és a bajnokságban is.

Kecel, játékosedző, Gerner Dániel: – Nehéz mit mondani. A célunkat elértük, mely az volt a mai nap, hogy jussunk tovább ez sikerült. Igazi kupamérkőzés volt, mely meglátszott mind a két csapaton. További sok sikert kívánok a halasi csapatnak a bajnokságban.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában