Ökölvívás

2021.08.15. 16:18

Ötven bokszoló állt ringbe

Szombaton hetedik alkalommal rendezték Helvécián a Gönczi Róbert Emlékversenyt. A nézők 25 izgalmas mérkőzést tekinthettek meg a focipálya mellett felállított ringben.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

A 2000-ben motorbalesetben elhunyt kétszeres Európa-bajnok bronzérmes és ötszörös magyar bajnok bokszoló, Gönczi Róbert tiszteletére 2013 óta rendez emlékversenyt Helvécián Varjú György, azonban az első megmérettetést még nem védette le, így hivatalosan hetedik alkalommal kerül sor a viadalra.

A versenyre bár 15 egyesültből nyolcvan nevezés érkezett, nem jutott mindenkinek ellenfél, mivel volt olyan versenyző, akinek a súlycsoportjában nem volt sportoló. Végül 17 pár bokszolt, nyolc pedig bemutatómérkőzést játszott.

– A legfontosabbnak már a kezdetektől azt tartottam, hogy a fiatalokat ösztönözzük, hogy jöjjenek ki és nézzék meg a mérkőzéseket

– mondta Varjú György, a Varjú Boksz SE vezetője. – A koronavírus járvány minden sportágnak nehézséget okozott, nekünk is kiesett közel másfél év. Azonban bízom benne, hogy lesznek olyanok, akiknek megtetszik a sportág és ismét bővül a csapat – tette hozzá.

Fotó: Kovács Nóra

Bár korábban 17 versenyzője is volt a helvéciai csapatnak, mára mindössze öten bokszolnak.

– A Varjú Boksz SE csapatát négy versenyző képviselte, felemásan sikerült a verseny a bokszolóim számára. Két versenyzőm nyert, ketten vereséget szenvedtek. Azonban nem vagyok elégedetlen, mivel többen dolgoznak. Két versenyzőmnek emiatt nem sok ideje volt edzeni a munka mellett, mégis bevállalták. Sajnos a rendszeres edzés hiánya meg is látszott rajtuk, így ők vereséget is szenvedtek. A másik két versenyzőm azonban egy remek meccset követően tudott győzni – mondta.

Az edző hozzátette, a résztvevők nagyon jól érezték magukat, mindenki jó szájízzel térhetett haza. Akik pedig eddig nem tudták, hol van Helvécia, most ők is megjegyezték.

Fotó: Kovács Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában