rögbi

2021.07.24. 07:00

Nyolcadik lett a KARC az olimpiai bajnokságon

Július 17-én rendezték a fővárosban az olimpiai rögbidöntőt. A június végi szentesi minősítő tornán idősebb, míg a döntőben fiatalok által dominált csapat léphetett pályára a Budapest Rugby Centerben.

Kovács Nóra

Forrás: illusztráció: shutterstock.com

– A csoportban két vereséget szenvedtünk a későbbi győztes Battától, illetve a Soprontól. Ezzel gyakorlatilag az alsóházba kerültünk, ahol pedig két győzelmet jegyzett a csapat, így a nyolcadik helyet tudta megszerezni – nyilatkozta Németh Krisztián, a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club szakmai vezetője.

– Mérleg szempontjából a két vereség, két győzelem nem olyan rossz egy ilyen fiatal gárdától. Egyik mérkőzés sem volt könnyű, de ebben az összeállításban klassziskülönbség van jelenleg a Battai Bulldogok és a KARC hetes gárdája között. Ha a legjobb csapatunkkal állunk fel, papírforma szerint valószínűleg akkor sem tudtuk volna megszorítani a Battát. Elvárás nem volt a helyezésben, a tornát a következő szezonra való felkészülésnek szántuk – mondta.

A Kecskeméti Atlétika és Rugby Club augusztus első hetében kezdi meg a felkészülést a bajnokságra egy új edzői stáb irányítása alatt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában