Iustitia egyesület

2021.06.06. 12:20

Megrendezték az idei első Domb-futást Kecskeméten

A járványhelyzet miatt a futók számára gyötrelmesen hosszúra nyúlt kényszerszünet után – ami persze csak  versenyekre vonatkozik, a futásra nem – a Iustitia-egyesület június első hétvégéjén végre megrendezhette az első Domb-futást.

Vincze Miklós

Forrás: Iustitia-egyesület

– A pandémiás helyzet kedvező alakulása és a változó előírások lehetővé tették, hogy most már valóságosan, közösen fussunk – újságolta örömmel dr. Varga Tibor, a Iustitia-egyesület elnöke. – Ennek örömére június első szombatján megtartottuk a hagyományos Domb-futást, egy kis ultrafutással megspékelve.

Az első idei rendezvény egy, a távok tekintetében a 300 méterestől a 68 kilométeres távig terjedő verseny lett, amelyen minden résztvevő megtalálhatta a számára kedvező versenytávot.

Gyönyörű időben, valóban Verőfényes napsütés mellett először a 6 órát teljesítők indultak neki az egy kilométeres körnek. Mire az ultrafutók kezdtek volna belefásulni a monotonitásba, hangulati frissítő elemként elindult a Domb-futás mezőnye. Az ovisok csak méteren át segítették őket, de az iskolások már egy teljes körön futottak velük. A Domb-futás klasszikus (7,2 km) távján a nőknél Kamenárné Virág Ibolya lett az első, őt követte Bácsné Vékony Emília és Rajnai Bernadette. A férfiaknál Zvekán Zsombor fantasztikus idővel (25:56) nyerte a versenyt, mögötte Görbe József és Komlósi Zoltán érkezett a célba.

Fotó: Iustitia-egyesület

Közben persze a rövidebb ultrások is elindultak, ezzel segítve a már órák óta köröző ultrásokat. Ezen a napon a dobogóra álláshoz több, mint 60 km-s teljesítményre volt szükség, ez jól mutatja milyen felkészült versenyzők vettek részt a viadalon, mindezt a hirtelen jött nagy melegben.

Fotó: Iustitia-egyesület

Eredmények:

Kazai István (68.640m) Kozma Roland (67.400m) és Kriminál István (62.947m)

A Iustitia-egyesület már meg is hirdette a következő két rendezvényét. Július 3-án kerül sor a futó-homok félmaratonra, és augusztus 21-én rendezik meg a Perzselő nap-futást.

Fotó: Iustitia-egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában