Muay Thai

2021.06.25. 10:59

Címmérkőzésre készül Vidákovics Patrik

Vidákovics Patrik muay thai félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésen kapott lehetőséget. Az olasz világbajnok elleni küzdelemre július 31-én, Szicíliában kerül sor.

Márton Anna

A hazai harcosokon kívül szerb ellenfelekkel is készül a címmeccsre

Fotó: MW

Vidákovics Patrik profi kick-box, illetve muay thai-versenyző, kétszeres K1-es amatőr világbajnok, WKU interkontinentális bajnok. Két évet töltött Thaiföldön a muay thai Mekkájában, a Phuket Top Teamnél. Ezalatt több mérkőzése is volt, valamint Kínába és Japánba is kapott meghívást edzőtáborokba. Thaiföldön a sportág legnagyobb harcosaival együtt készülhetett a meccsekre, a járvány miatt azonban jelenleg itthon edz.

Tavaly egy amerikai muay thai szervezet, a Lion Fight leszerződtette négy meccsre. Bár a szervezet eddig Észak-Amerikában rendezett gálákat, de be szeretnének törni Európába is, így a sportoló Olaszországban küzdhet 79,6 kilogrammos súlycsoportban 5x3 perces menetekben a thai-boksz világbajnok Enrico Carrarával a világbajnoki címért.

– Debütáló, ugyanakkor címmérkőzésről van szó, hiszen a világbajnokkal kell megküzdenem

– nyilatkozta Vidákovics Patrik. – Nagy megtiszteltetés számomra, és örömmel vállaltam a meccset. A felkészülést már májusban megkezdtem, budapesti és szerbiai klubokban van lehetőségem megfelelő ellenféllel edzeni, így minden héten utaznom kell – mondta.

Vidákovics Patrik az eddigi eredményei közül a legizgalmasabbnak azt tartja, amikor csak beugrósként került be egy meccsre és úgy is sikerült nyernie.

– Svájcban volt egy emlékezetes mérkőzésem, ahol egy hazai sztárral kellett megküzdenem, a harmadik menetben pedig sikerült kiütnöm KO-val, és ezzel megnyertem a tornát.

A mostani szintén kemény meccs lesz, mivel az ellenfél nagyon jó, de hiszek magamban, az elvégzett munkában, és mindenképp szeretném elhozni tőle az övet – tette hozzá a kick-boxos.

A hazai harcosokon kívül szerb ellenfelekkel is készül a címmeccsre
Fotó: MW

Az olasz származású bajnok hasonló kaliberű, mint magyar kihívója, de ő inkább muay thai beállítottságú, míg Vidákovics Patrik kick-boxos.

– A két sportágnak más a stílusa. A muay thaiban lehet könyökölni, engedélyezett a fogás, a dobások is megengedettek, ezáltal színesebb mint a kick-box, ahol az ütések, rúgások kerülnek előtérbe – mondta el a bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában