Kosárlabda

2021.06.23. 15:18

A mezőny elején végeztek a bajai kosarasok

A Bajai NKK a női kosárlabda amatőr NB I. Piros csoportjában a hatodik helyen zárt, azonban a jövő évben még keményebb bajnokságra számít a klub.

Kovács Nóra

Harminc mérkőzésből tizenhatot megnyertek

Forrás: Hunbasket

Fotó: ZSOKA

A Bajai NKK kiválóan szerepelt az első Piros csoportos szezonjában, a vezetőség és a város is elégedett a szereplésükkel.

– Kételyekkel tele vágtunk neki a Piros csoportnak, hiszen a Zöld csoportból a szövetség kérésére indultunk az erősebb bajnokságban – nyilatkozta Tamás Zoltán, a Bajai NKK vezetőedzője.

– A felkészülés nagyon jól sikerült, és a lányok is örömmel fogadták, hogy egy ligával feljebb lépünk. A bajnokság nem úgy alakult, ahogy azt gondoltuk, hanem sokkal jobban. Jöttek a mérkőzések, és egyre világosabbá vált, hogy van keresnivalónk itt, a Piros csoportban, igaz, a maximum ki lett hozva a csapatból, de sikeresen helytálltunk, ráadásul a bajnokság vége felé az MTK-TFSE ellen idegenben arattunk győzelmet, ahol olyan játékot mutattak a lányok, amellyel egy A csoportos mérkőzésen is győztesen hagyták volna el a pályát.

Azonban ez rengeteg munkát igényelt, nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a sebességre és a védekezésre. Elképesztő rutint kellett belevinni, a gondolkodástól kezdve mindennek fel kellett gyorsulni. A csapat rengeteget is fejlődött ebben, csakis a gyors játékkal volt esélyünk

– mondta.

Bár sokáig a negyedik helyért is pariban volt a Bajai Női Kosárlabda Klub, tavasszal visszább estek a tabellán.

– Több minden közrejátszott tavasszal. Egy sportvezetői eltiltásom okán új edző, Nagy Pál Gábor elnökünk vitte a junior- és a felnőttcsapatot is 11 mérkőzésen keresztül. Ez persze nem ad okot arra, hogy nyerjen vagy veszítsen a csapat, de azért mégsem a megszokott ritmusban játszottunk, másféle taktikát választottunk, hiszen minden edzőnek különböző elvei vannak. Akkor kissé megtört a játékunk. Azonban ha minden maradt volna az eredeti állapotban és nem kellett volna két hónapot szünetelnem, minden bizonnyal akkor sem születhetett volna jobb eredmény – tette hozzá.

Az utolsó mérkőzésen a Bajai NKK 74–64-re győzött a DEAC ellen, ezzel pedig bebiztosította a hatodik helyét a bajnokságban.

– Az utolsó mérkőzés mindig nehéz, pláne úgy, hogy elvárt volt a győzelem. Bármennyire is gondolták, hogy megtörtek bennünket kissé a végén, de sikerült hozni a meccset. Nem volt szép mérkőzés, nem azt az extra játékot játszottuk, amit tőlünk már megszoktak, viszont az is elég volt a győzelemhez, emiatt pedig le a kalappal a csapat előtt, mivel nagy siker ez a hatodik hely – mondta.

Harminc mérkőzésből tizenhatot megnyertek
Fotó: Hunbasket

Június 30-ig még levezet a csapat, majd egy hónap pihenőt követően augusztus első hetében megkezdi a felkészülést az ősszel kezdődő szezonra.

– Nagyon korán van még, de megpróbálom összetartani a jelenlegi keretet, a meglévőkkel szeretnék tovább dolgozni a következő szezonban, valamint még több fiatalt szeretnék beépíteni a keretbe. Azonban nagyon kemény év lesz, mert nyilvánvalóan az összes ellenfél arra készül, hogy revansot vegyen tőlünk – zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában