labdarúgás / galériával

2021.04.24. 20:58

Gólszüretet tartott Lajosmizsén a Kiskőrös

A forduló előtt, a tizenöt csapatos mezőnyben, a 12. helyen álló Lajosmizse a 2. Kiskőröst fogadta a megyei első osztályú bajnokságban, a 25. fordulóban. A papírforma vendégsikert ígért, meg is született a kékek győzelme, gólok tekintetében azonban a kiskőrösiek a legmerészebb várakozásokat is felülmúlták a tartalékos hazaiakkal szemben.

Vincze Miklós

Mintha már a hazai színválasztás – a Torino bordó szerelésére emlékeztető mezben jöttek ki a hazaiak a pályára – is arra utalt volna, hogy Árva Zsolt csapata, amelyből hat kezdőember hiányzott, ezúttal catenaccio-ra kíván berendezkedni. Így is kezdték a mérkőzést, igyekeztek távol tartani a kiskőrösieket a kapujuktól.

A 15. percben alakult ki először helyzet, akkor Tóth Ákos adott be jobbról, Nagy Attila balról, nyolc méterről a léc fölé fejelt. Egy percre rá Barkóczi szerzett labdát, indította a bal oldalon Juhászt, ő levitte az alapvonalig a labdát, beadását követően középről Salami pörgetett a bal sarokba, 0–1. Három percre rá a Lajosmizse az első támadásából egyenlített. Orlov-Borsos kényszerítő után Orlov vitte le az alapvonalig a labdát, visszagurítását Treiber lőtte a jobb alsóba, 1–1. Két percre rá Juhász László esett a földre, majd fájdalmas kiáltásait követően kiderült, hogy kifordult a könyöke.

A riasztó pillanatokban a vendégek gyúrója, Szekeres Péter lett a megmentő, aki visszarakta a játékos könyökét.

A 29. percben vendég tűzijátékot követően éppen elcsitulni látszott a helyzet, amikor Rigó rúgta meg a 11-es ponton Nagy Attilát, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A büntetőből Hajnal bombázott a léc alá, 1–2. Négy percre rá hazai szöglet után kontrát vezettek a vendégek, Salami indította középről remek ütemben Simont, aki balról rávezette a hazai kapusra a labdát, és 12 méterről a kapuba gurított, 1–3. A 41. percben Rácz passzát követően Dunai vitte le a labdát az alapvonalig, beadását követően Nagy Attila lőtt középről, laposan a kapuba, 1–4. A zárás előtt egy vendégakció során egy hazai védő a tizenhatosa előtt fölfejelte a labdát, Rácz lecsapott a lehulló játékszerre, középre adott, és Nagy Attila az ötösön megismételte a négy perccel korábbi mozdulatát, 1–5.

Nem elég, hogy meglehetősen tartalékosan volt kénytelen kiállni a hazai gárda, a második félidőre még két alapjátékosát volt kénytelen az öltözőben hagyni, igaz, Miskovicz Bálint sem jókedvében cserélte le Juhászt. Öt perce tartott a második félidő, amikor Halasi tért ölelő indítása után Treiber megindult a bal oldalon, egy védőt kicselezett, majd a kapust is, és balról a hálóba gurított, 2–5. A 62. percben Salami emelt a remek ütemben kilépő Simon elé, aki a 16–os sarkáig nyargalt a labdával majd a bal felső sarokba durrantott, 2–6.

A 70. percben Salami lépett ki, elhúzta a hazai kapus mellett a labdát, aki már csak buktatni tudta, 11-es.

Ismét Hajnal volt az ítéletvégrehajtó, laposan lőtt a kapu bal oldalába, 2–7. Nyolc perccel később Amin ívelt remek ütemben a leshatár mögé kilépő Filus elé, Filus leheletfinom mozdulattal helyezte a bal sarokba a kilépő Lord mellett a labdát, 2–8. Négy perccel a zárás előtt Dunai adott be jobbról, Salami levette a labdát, majd visszatálalt Filus elé, aki nyolc méterről a kapuba lőtte saját maga második, csapata kilencedik gólját, kialakítva a 2–9-es végeredményt.

Árva Zsolt: – Gratulálok a Kiskőrösnek, ma ugyanis osztálykülönbség volt a két csapat között. Hetek óta látszik, hogy nem tudjuk pótolni a hiányzó kulcsjátékosainkat. A vendégcsapat, amely a minél szebb dobogós helyezésért küzd, eleve komoly játékerőt képvisel, nálunk pedig kijönnek rendre azok a hibák, amelyeket rutinos játékosok nem követnének el. Így a mai mérkőzés annyit jelentett, hogy sportoltunk egy jót ezen a hétvégén, fociztunk, és elfáradtunk. Gratulálunk a Kiskőrösnek, ilyen különbséggel is megérdemelt volt a győzelem.

Miskovicz Bálint, a Kiskőrös edzője: – Rég vártunk már erre a győzelemre, az elmúlt fordulókban lényegében ugyanígy játszott a csapat, mint ma, a korábbi meccseinken is ennyi helyzetet dolgoztunk ki, csakhogy kihagytuk őket. Most Lajosmizsén megmutattuk, hogy azért nem felejtettünk el futballozni. Kilenc gólt rúgni idegenben ebben a kiegyenlített bajnokságban nem kis dolog, gratulálok a srácoknak. A hátralévő négy meccsnek ugyanilyen koncentrációval kell nekimennünk, és akkor beleférhet még bármilyen szép helyezés is ebben a bajnoki idényben.

Lajosmizsei VLC–Kiskőrösi LC 2–9 (1–5)

Lajosmizse, vezette: Mákos Márk (Berendi Tamás, Molnár Adrián)

Lajosmizse: Lord – Orlov (Kiss Sz. 88.), Kenderes (Baranyi 46.), Halasi, Árva, Rigó, Rapi, Bán, Dóka, Treiber. Játékos-edző: Árva Zsolt.

Kiskőrös: Tóth Z. – Hajnal, Rácz (Filus 60.), Pintyi, Dunai, Salami, Nagy A. (Amin 68.), Mihály (Vajda 80.), Tóth Á. (Breznyán 68.) Juhász (Simon 26.), Barkóczi. Edző: Miskovicz Bálint.

Gól: Treiber a 19., 51., illetve Salami a 16., Hajnal a 29., 71., Simon a 33., 62., Nagy A. a 41., 45., Filus a 78., 86. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában