röplabda

2021.03.28. 21:45

Győzelmével vezeti a tabellát a KRC

A férfi röplabda Extraliga kvalifikációs kör negyedik fordulójában a Kecskeméti RC a Kistextet fogadta vasárnap este a Messzi István Sportcsarnokban. A Kecskemét szettveszteség nélkül győzött, és átvette a vezetést a tabellán.

Kovács Nóra

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Úgy érkeztünk Kecskemétre, hogy ez egy jó erőfelmérő a csapat számára és emiatt is mindent beleadunk – nyilatkozta Weczera Csaba, a Kistext vezetőedzője. Ez szerintem egy kicsit visszaütött, mivel több játékosom sem tudta azt a formát hozni, ami valójában benne van ez pedig egy kissé fájó számomra. A taktikát, amit megbeszéltünk, nem tudtuk teljes mértékben betartani, valamint a védekezésünk és a nyitás-fogadásunk is nagyon gyenge volt, ebben látom a vereségünk okát.

– Gratulálok a csapatomnak, nyilván ez a három–nullás győzelem ez önmagáért beszél – nyilatkozta Dávid Zoltán, a Kecskeméti RC vezetőedzője. – Mindenki tisztában van azzal, hogy a Kistext egy feltörekvő csapat tele régi játékosokkal és nagyon sok újonccal, fiatallal is, akik ahogy elnézem éhesek a röplabdára. Veszélyes ilyen csapatok ellen játszani, de örülök a győzelemnek és a három pontnak maximálisan elégedett vagyok. Ami viszont nagyon fontos, hogy nem szabad fejben kiengedni, úgy ahogy a harmadik szettben tettük, mert akkor általában az ilyen csapatok hamar feltámadnak, emiatt is veszélyesek.

Kecskeméti RC–Kistext 3:0 (25–20, 25–19, 25–23)

Kecskemét, Extraliga Kvalifikációs Kör, Zárt kapus mérkőzés, Játékvezetők: Szabó Péter, Szarka János

KRC: Kaszap 2, Krupánszki 11, Rabeka 6, Argilagos 22, Gebhardt 9, Nagy 6, Stréli (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán

Kistext: Bokor 7, Török R., Szalai 6, Gacs 5, Gönci 9, Chamone 11. Csere: Lassú (liberó) Török Sz. 2, Hajós 8. Vezetőedző: Weczera Csaba

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában