kosárlabda

2021.01.24. 18:33

Értékes skalpot gyűjtött be a Nagykőrös

A győzelmek tekintetében viszonylag hosszú böjt után törte meg a vereségsorozatát a Nagykőrösi Sólymok az idei év első hazai mérkőzésén az elmúlt héten a MEAFC-Miskolc ellen, a férfi NB I/B. Piros csoportjában. Szombaton ismét erős ellenfelet fogadtak a nagykőrösiek, mégpedig a dobogós helyen álló Vasast, ám a Lakosa-legénység a papírformának fittyet hányva szép győzelmet arattak hazai pályán.

Vincze Miklós

A fotón Molnár Miklós (fehérben)

Fotó: Utasi Gabriella

Az előjelek nem a legjobbak voltak, hiszen a bajnokságban a Vasas deklaráltan a négy közé jutásért küzd, ugyanakkor a hazaiaknál a hetek óta hiányzó Tóth Márk mellett ezúttal sérülés miatt Kovács Somára sem számíthatott Lakosa Zsolt vezetőedző. Ennek ellenére szenzációsan indult a meccs a kőrösiek számára. A hazai csapat Mácsai, Lakosa és Molnár pontjainak köszönhetően pillanatok alatt meglépett 9–2-re. A Vasas edzője, Faragó Pétert hamar időt volt kénytelen kérni, de ezzel sem volt képes fékezni a hazaiak lendületét, akik 14–2-re növelték az előnyüket. A vendégek ekkor egy triplát szereztek ugyan, de Lakosa Ákos és Molnár Miklós vezérletével tovább száguldott a Lakosa legénység, Molnár triplájával már 25–8 volt a hazai előny nem sokkal a negyede vége előtt, és

végül 28–10-es állással zárult az első etap.

Az első tíz perc eredményes támadójátékának dicsérete volt a 28 Sólymok pont, és a szervezett védekezésének a jutalma a mindössze tíz szerzett Vasas-pont.

A második negyedet is nagy lendülettel indították a hazaiak, ám 36–16-os vezetésnél jött némi bizonytalankodás, ennek következtében több lehetőség is kimaradt, így az etap hajrájában a korábbi 40–22-ről feljött 43–31-re a fővárosi csapat.

A nagyszünet után a vendégek egy triplával először tíz pont alá jöttek, ez azonban a hazai oldalról azonnal a legmegfelelőbb reakciót váltotta ki: ők is szórtak néhány hármast. 55–42-es hazai fórnál ismét odaléptek a gázra Molnár Miklósék, és ennek hamar meg is lett az eredménye, ugyanis biztató előnnyel, 64–45-es hazai vezetéssel fordulhattak az utolsó felvonásra a csapatok. Arra már nem volt szükség, hogy csodát tegyen a hazai csapat, a bravúr eléréséhez elég volt őrizni az addig megszerzett előnyt. Ez sikerült is, a 14–14-es részeredményt hozó negyedik felvonás azt jelentette, hogy a nagykőrösi gárda fontos skalpot gyűjtött be:

78–59 arányban megnyerte a mérkőzést.

Érthetően nagy volt az öröm a hazai kispadon a lefújást követően, a nagykőrösiek ugyanakkor máris a következő feladatra koncentrálnak, szerdán ugyanis Salgótarjánba látogatnak, márpedig a salgótarjáni fellépés soha nem egy könnyű menet egyetlen csapat számára sem, majd január 30-án ismét hazai pályán – ami az idén Kiskunfélegyházát jelenti a számukra – fogadják a BKG-Príma Akadémia csapatát.

– Ezen a meccsen védekeztünk talán a legjobban, ebben a szezonban – értékelt Lakosa Zsolt, a hazaiak vezetőedzője. – Lelkes játékkal, közepes támadójátékkal is tudtuk uralni a mérkőzést. A Vasas szerencsére meglehetősen enerváltan játszott, ezért tudtunk ennyire simán nyerni. Gratulálok a fiúknak, és remélem örültek otthon a szurkolóink is – utalt arra, hogy mennyire hiányzik már egymásnak a csapat és szurkolótábora.

– Óriási csalódást jelentett számomra a saját csapatom játéka – bosszankodott az angyalföldiek mestere, Faragó Péter. – Megpróbálok a következő két-három napban normálisan aludni, igyekszünk jól eltölteni ezt a rövid időt, mert kedden megyünk Miskolcra, ahol újra nekifutunk, és megpróbálunk javítani. Szakmailag jelenleg nem is tudok mit mondani, meglepett engem is ez a formahanyatlás. A hazaiak feloldódottan és jól játszottak, gratulálok nekik.

A fotón Molnár Miklós (fehérben)
Fotó: Utasi Gabriella

A mérkőzésen 18 pontot, abból tizenkettőt triplából szerző csapatkapitány, Molnár Miklós így tekintett vissza a találkozóra és előre, a jövő heti programra: – Azt gondolom, hogy egyértelműen a koncentrált védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet. A támadásunk addig működött jól, amíg bírtuk erővel. Szerencsére a védekezésünk végig jól zárt, így elég nagy különbséggel tudtunk vezetni ahhoz, hogy az előnyünk végig kitartson. A következő két fordulóban sem mi leszünk az esélyesek, de ha a csapatból mindenki maximális koncentrációval tud játszani, akkor akármelyik meccsen lehet esélyünk!

 

Nagykőrösi Sólymok KE–Vasas Akadémia 78–59 (28–10, 15–21, 21–14, 14–14)

Kiskunfélegyháza, zárt kapus mérkőzés, vezette: Radnóti Miklós, Menyhárt Ferenc, Vadász Csaba.

Nagykőrösi Sólymok: Fehér 8/3, Lakosa 22/3, Molnár 18/12, Mácsai 12/6, Bartos 11/6. Csere: Jenei 3, Kónya 2, Mester 2, Jókai, Szrapkó, Kakulya. Vezetőedző: Lakosa Zsolt.

Vasas Akadémia: RAdics 14, Moravcsik 3, Boros 16/3, Debreceni 4, Kelenföldi 4. Csere: Farkas 9/3, Dormán 1, Krasovec 4, Barócsi 4/3, Meződi, Kódor. Vezetőedző: Faragó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában