futsal

2021.01.10. 19:58

Csak hét perc hiányzott a ScoreGoal-bravúrhoz

Tévés mérkőzéssel indította az új esztendőt a ScoreGoal Kecskemét Futsal együttese a Haladás VSE otthonában, a futsal NB I. 15. fordulójában. Koós Károly alakulata a 36. percig partiban volt a bajnoki aranyra is esélyes vasiakkal, ám végül a hosszabb kispaddal bíró Vas-megyeiek a maguk javára fordították az eredményt.

Vincze Miklós

Fotó: BUS CSABA

Koós Károly a mérkőzést megelőzően elmondta, hogy rendkívüli büszkeséget jelent az egyesület és plusz motivációt a játékosok számára az, hogy élő közvetítésben mutatkozhat be az országnak a csapat – méltán, hiszen az NB I.-ben a 3. helyen álló csapat látogatott a másodikhoz. Kifejezte abbéli reményét is, hogy jól sikerül bemutatkozni a szélesebb közvéleménynek. Nos, a vereség dacára kiválóan sikerült.

A kecskeméti gárda a Tombácz – Gavrilovic, Ristic, Scserban, Mánya kezdőötössel jött ki a pályára. Nagy iramban kezdtek a csapatok, majd egy vendég labdavesztést követően korán vezetéshez jutottak a hazaiak Soares révén, 1–0. Ezt követően is nyomott a szombathelyi alakulat, ám egy kontra után szabadrúgáshoz jutottak a kék oroszlánok, és egy ravasz figura után Mánya zörgette meg a hálót, 1–1. Meghozta az önbizalmat a kecskemétieknek a gól, s előbb Mánya, majd Scserban tüzelt, ám a vasiak hálóőre résen volt. A 7. percben viszont már tehetetlenek volt: Mánya centerezésére Simic érkezett, és közelről 1–2-re alakította az állást.

A tempóra továbbra sem lehetett panasz, mindkét gárda rendesen odatette magát, ziccereket is alakítottak ki a felek, ám a kidolgozott helyzetek rendre kimaradtak. Hat perccel a félidő előtt már öt faultja volt a Haladásnak, így óvatosan kellett a maradék időben játszaniuk, ha szerették volna elkerülni, hogy büntetőt lőhessen a Kecskemét. A 18. percben egy kezezés után mégis tízmétereshez jutottak a hírös városiak, Mánya pedig kíméletlenül bevarrta Gyimesi lábai között a büntetőt, 1–3. Akár tovább is nőhetett volna a különbség, Gavrilovic kísérletét viszont ezúttal remekül hárította a Haladás portása. Az ellentámadásból szabadrúgást harcoltak ki a hazaiak, Dróth pedig nagy erővel lőtt Tombácz kapujába, 2–3. Nagy nyomás alá helyezték a kecskeméti kaput Dávid Richárdék, szerették volna ikszre menteni már az első húsz percet, ez a tervük azonban nem sikerült, így maradt az egygólos SG Kecskemét Futsal vezetés a szünetre.

A folytatásban sem esett vissza a színvonal, a gyors gólok viszont ebben a játékrészben elmaradtak, az első öt percben nem tudták bevenni a kapukat az együttesek. A 26. percben aztán megtört a gólcsend: Gavrilovic szerzett labdát, majd Scserban hozta helyzetbe Simicet, aki egy szép cselt követően vágta a játékszert a kapuba, 2–4. Kettő minutummal később egyéni hibát használt ki a hazai csapat, és könnyedén szerezhették meg harmadik találatukat, 3–4. Nagy energiákat mozgósítottak a szombathelyiek az egyenlítésért, és a 33. percben Soares húzta meg a bal szélen, majd lőtt a kimozduló Tombácz mellett a hálóba, 4–4.

A rövid kispaddal érkező SG Kecskemét Futsal játékosai érezhetően egyre fáradtabbá váltak, míg a Haladásnál folyamatosan rotált a szakmai stáb, és végül a 36. minutumban góllá érett a mezőnyfölényük, 5–4. Létszámfölényes taktikára váltott a Kecskemét, de egy szerencsés szituációt követően Dávid szerzett újabb hazai gólt. Tombáczot tudta megelőzni, majd az üres kapuba kellett csak lőnie, 6–4. Kettő minutummal a vége előtt Ristic kapott piros lapot, ez azt jelentette, hogy a lefújásig emberelőnyben játszhatott a Haladás, de újabb találat nem született már.

– Gratulálok a csapatomnak, mert kiválóan küzdöttek, és egészen a 36. percig partiban a kiváló Haladás otthonában – értékelt a lefújást után Koós Károly, aki a mérkőzés kapcsán a helyetállást és a végeredményt tekintve méltán idézhetné egy Kosztolányi vers címét, a Boldog szomorú dalt. – Ott azonban sajnos megfordult a meccs, és már nem bírtunk sem fizikálisan, sem mentálisan visszajönni a mérkőzésbe. Egy kissé bosszantó, hogy többször is könnyű gólokat kaptunk, de ezt is a fáradtság számlájára írom, nagyon foghíjasan tudtunk csak elutazni Szombathelyre. Ristic kiállítása fájó pont a folytatást illetően, de bízom benne, hogy kiegészülve az új igazolásokkal a Nyírgyulaj elleni mérkőzésen bebiztosítjuk helyünket a felsőházi rájátszásba.

Haladás VSE–ScoreGoal Kecskemét Futsal 6–4 (2–3)

Szombathely, vezette: Wittner József, Kubicsek Máté

Haladás: Gyimesi – Soares, Horváth, Simic M., Sipos. Csere: Kovács M., Nagy K., Hajmásdi, Dávid, Papp, Dróth, Gerencsér, Vidák. Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

ScoreGoal Kecskemét: Tombácz – Gavrilovic, Ristic, Scserban, Mánya. Csere: Csákó, Simic B., Récsei, Sallai, Szedmák. Vezetőedző: Koós Károly.

Gól: Soares a 3., a 33., Dróth a 19., Dávid a 28., 37., Horváth a 36., illetve Mánya az 5., 18., Simic B. a 7., 26. percben.

Sárga lap: Vidák az 5., Soares a 18., illetve Simic B. a 40. percben.

Kiállítva: Ristic a 39. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában