súlyemelés

2020.11.23. 16:21

Vasárnapra is jutott érem a kecskemétieknek

Az abszolút versenyben Kmegy Máté a második, Árva Cintia a harmadik helyen végzett az országos bajnokságon. Az ob vasárnapi zárónapján három kecskeméti szerzett érmet.

Borbély Károly

Forrás: shutterstock.com

Felnőtt magyar csúcsot is hozott a súlyemelők országos bajnoksága vasárnap Gyurkovics Ferenc jóvoltából. A pécsiek 41 esztendősen is aktív versenyzője – a válogatott korábbi szövetségi kapitánya – a tatai edzőtáborban rendezett ob zárónapján a 109 kg-os kategóriában 161 kilós szakításával állított fel országos rekordot. Összetettben 341 kilóig jutott, amivel nyert is, pályafutása 13. országos bajnoki címét begyűjtve. Teljesítménye az összprodukciót a világcsúcshoz viszonyító számítás – az úgynevezett Robi pontok – alapján a férfiak abszolút sorrendjében a harmadik helyhez volt elegendő. Gyurkovics előtt végzett az első napi sikerével ötödször ob-győztes kecskeméti Kmegy Máté, aki a 81 kilósoknál zárt az élen 308 kg-mal.

A nők abszolút versenyében harmadikként zárt az 59 kilósok szombati versenyében nyertes Árva Cintia, a Kecskeméti TE 17 éves üdvöskéje végzett, aki immár háromszoros felnőttbajnoknak vallhatja magát.

Az ob vasárnapi zárónapján a Kecskeméti TE versenyzői közül a férfiak 96 kilós mezőnyében Nagy Dániel ezüstérmet szerzett (116, 148), a nők 71 kilogrammos súlycsoportjában Laczi Katalin (75, 84) szintén másodikként végzett, míg a 81 kilósok között Székely Alexandra (57, 65) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában