röplabda 

2020.11.18. 07:00

Óvatosan edz a Kecskeméti RC

Nagyon óvatosan, de edz a Kecskeméti RC. Azt azonban még nem tudni, hogy mikor játszanak ismét bajnokit.

Borbély Károly

Most nincs minek örülni a Kecskeméti RC-nél

Fotó: Bús Csaba

Mint azt korábban megírtuk, a férfi Extraligában szereplő Kecskeméti RC-t is utolérte a koronavírus, a csapat november 5-én jött ki a karanténból. Akkor már tünetmentesek voltak a játékosok, akikre orvosi vizsgálatok vártak, először egy PCR-teszt.

– A teszt mindenkinek negatív lett, így a múlt héten visszaálltunk edzeni, de csak minimális mozgással, figyelve arra, hogy ne emelkedjen meg a pulzusszám. Nem ugráltunk, még csak nem is kocogtunk – mondta Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője. – Majd az edzés után többen jelezték, hogy fáj a mellkasuk, nem érzik jól magukat. Akkor ismét leálltunk, most hétfőn kezdtük újra az edzést, ami után senki nem jelzett rosszullétet. A héten szívultrahang, vérvétel és EKG vár ránk, bízom benne, hogy senkinél nem találnak semmi rosszat. Arról viszont fogalmam sincs, hogy mikor játszunk ismét bajnokit, már csak azért sincs, mert más csapatok is karanténba kerültek.

A szakember hozzátette, hogy a koronavírus nem olyan, mint egy télen jelentkező vírus. Úgy fogalmazott, hogy ez „nem gyerekjáték”, ezért a visszatérés előtt minden szükséges orvosi vizsgálatnak alávetik magukat.

Most nincs minek örülni a Kecskeméti RC-nél
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában