kézilabda

2020.10.10. 11:55

Biztosan nyerte a hazai meccsét a KTE-Piroska szörp

A 4. forduló előtt az ötven százalékos teljesítménnyel a 2. helyen álló Mezőkövesdet fogadta péntek este a Kecskeméti TE-Piroska szörp a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. A vendégek csak az első játékrészben bírták tartani a lépést a hazaiakkal, így szoros első félidő után magabiztosan győztek a hírös városiak.

Vincze Miklós

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Kevés gól színezte a mérkőzés első perceit, Berkes szerezte meg a hazaiaknak a vezetést, Jancsó a 6. percben alakította 1–1-re az állást. Ezt követően azonban odalépett a gázra a kecskeméti gárda, a 10. percben Bíró már 5–1-re alakította az állást. A 17. percben Országh találatával már hat góllal is vezettek a hírös városiak, a vendégek végül az első játékrész zárásra visszajöttek 14–10-re.

A második játékrészben azonban már nem volt semmilyen ellenszerük a nyugodtan de hatékonyan támadó kesckemétiekkel szemben, Tóth Norbert a 49. percbe beállította a közte tíz eredményt, ekkor lett 25–15 az állás, és ezt az előnyt már a lefújásig megőrizte Bencze József csapata.

– Az első félidőben egy kissé nehézkesen kezdtünk, majd belelendültünk, és elléptünk ellenfelünktől hat góllal – nyilatkozta a mérkőzést követően Bencze József, a KTE vezetőedzője. – Ekkor azonban olyan taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el, amelyeknek köszönhetően visszajött háromra a Mezőkövesd. Meg kell tanulnunk azt, hogy ezekben a szituációkban, magabiztos előny tudatában se álljunk le, hanem ugyanúgy mennünk kell előre. A második játékrészt jól kezdtük, érzésem szerint ekkorra már elfáradtak a mezőkövesdiek, amit kihasználtunk. Sajnálom, hogy a végén több ziccert is kihagytunk, és így nem lett még nagyobb a különbség, de nagyon örülök a győzelemnek.

– Álmosan kezdtük a mérkőzést, nem tudom, hogy miért, hiszen a hétközi kupameccsünkön pörgősen nyitottunk – elemzett Drizner Péter, a Mezőkövesd mestere. – Ennek ellenére a félidőre sikerült visszajönnünk a meccsbe, és a szünetben meg is beszéltük az öltözőben a srácokkal, hogy a második játékrész elejét megnyomjuk, hogy ott maradjunk a kecskemétiek nyakán és játszunk egy szoros mérkőzést. Ennek aztán pont az ellenkezője történt. A KTE ekkor gyakorlatilag azonnal eldöntötte a két pont sorsát. A keretünk szűk, a fiatalabb játékosaink ráadásul az utánpótlás bajnokságokban is szerepelnek, így a végén már az volt a célom, hogy mindenki pályára kerüljön.

KTE-Piroska Szörp–Mezőkövesdi KC 29–19 (13–10)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc.

Hétméteresek: 2/2 illetve 2/2.

A kecskeméti gólszerzők: Bíró 5, Szrnka 5, Tóth N. 5., Füstös 4, Berkes 3, Országh 3, Kátai 2, Forgács 1, Miss 1.

A mezőkövesdi gólszerzők: Kovács B. 4, Rosta 4, Boda 3, Sárosi 2, Csörgő 1, Fekete 1, Gulácsi 1, Jancsó 1, Szabó D. 1, Szöllősi 1.

A következő bajnoki mérkőzését október 17-én vívja a KTE-Piroska szörp, a DEAC vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában