Atlétika

2020.10.14. 17:10

Aranyérmes lett a tiszakécskei csapat

Aranyérmet nyert a Tiszakécske VSE női csapata a maratoni országos bajnokságon. A trió 9 óra 11 perc 22 másodperces idővel győzött.

Borbély Károly

Ménes Anita egyéniben második helyen végzett

Forrás: bsi.sajto

Fotó:

A férfiaknál Csere Gáspár (BEAC, 02:17:43), a nők mezőnyében pedig Szabó Tünde (PVSK, 02:43:39) nyerte a vasárnap rendezett 35. Spar Budapest Maratont, a futófesztivál egyben a klasszikus táv országos bajnoksága is volt. A férfiaknál és a nőknél sem jött össze a címvédés: a tavalyi bajnok Jenkei Péter (Vasas, 02:20:58) ezúttal második lett. A bronzérmet pedig Nagy Péter (02:33:24) szerezte meg.

A nők között a tavalyi első, Gyurkó Fanni az idén nem indult. Ott volt viszont a mezőnyben Ménes Anita (02:47:32), a Tiszakécske VSE futója, aki másodikként ért célba Virág-Erdélyi Zsófia (UTE, 02:49:45) előtt.

A TVSE Ménes Anita, Bor Katalin Diána, Kréz Zsófia összetételű együttese 9 óra 11 perc 22 másodperces idővel szerezte meg az országos bajnoki címet a női csapatok megméretésén. Eben a versenyszámban minden csapattag egyéniben teljesítette a 42,2 kilométeres távot, majd időeredményüket összeadva állapították meg a helyezések sorrendjét.

Ménes Anita egyéniben második helyen végzett
Fotó: bsi.sajto

Kecskeméti közreműködők is voltak a futófesztiválon. A 30 kilométeres versenyszám ugyanis a többivel ellentétben nem az ELTE Lágymányosi Campusától indult, ezért külön rajtszemélyzetre volt szükség. Ezt a munkát – ahogy már korábban is – a kecskeméti Boróka Szabadidősport Egyesület lelkes tagjai végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában