Kosárlabda

2020.09.03. 14:03

Felépült vállsérüléséből a légiós

Cleveland Thomas megérkezésével teljessé vált a KTE-Duna Aszfalt kerete. Az amerikai légiós örül, hogy a második szezonját kezdheti a kecskeméti együttesben.

Borbély Károly

Cleveland Thomas (labdával) örül, hogy a második szezonját kezdheti a KTE-nél

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az amerikai Cleveland Thomas pénteken visszajött Kecskemétre, átesett a hivatalos járványügyi protokollon, majd hétfőn csatlakozott a férfi NB I./A csoportos bajnokság 2020/2021-es szezonjára készülő KTE-Duna Aszfalt csapatához. A 2-es, 3-as poszton bevethető játékos érkezésével teljessé vált a kecskeméti együttes kerete.

Thomas március 7-én, a Körmend elleni idegenbeli meccsen súlyos vállsérülést szenvedett, rögtön a mérkőzés után a körmendi kórházban ellátták, majd alaposabb kivizsgálás várt rá Kecskeméten. A végső diagnózis a Bács-Kiskun Megyei Kórházban elvégzett MR-vizsgálatok után született meg: műteni kellett a légióst. A sikeres kecskeméti operáció után komoly rehabilitációs munkát végzett az Egyesült Államokban, és rengeteg energiát fektetett abba, hogy a legjobb állapotban térhessen vissza a pályára.

– Sokat dolgoztunk azon, hogy visszanyerjem a formám, ennek köszönhetően most teljesen egészségesnek érzem magam – mondta a ktekosar.hu portálnak Thomas. – Örömmel tértem vissza, nagyon boldog vagyok, hogy a második szezonomat kezdhetem meg a KTE-Duna Aszfaltban. Egy remek közösség tagja lehetek, az öltözőben és azon kívül is különleges a hangulat. Az első tréningek alapján állíthatom, hogy a szellemiség nem változott, mindenki a legjobb teljesítményre törekszik. Szeretnék napról napra jobb lenni én is, és bizonyítani, hogy nem véletlenül hívott vissza a klub vezetősége. Bízom benne, hogy Váradi Kornél vezetőedző vezényletével sok győzelemmel örvendeztethetjük meg a szurkolóinkat!

Cleveland Thomas (labdával) örül, hogy a második szezonját kezdheti a KTE-nél
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A kecskeméti együttessel kapcsolatos hír, hogy a klub tornát szervez szeptember 18-án és 19-én a Mercedes-Benz Sportakadémián és a Messzi-csarnokban. A Duna Aszfalt Kupán a hazai csapat mellett a DEAC, a Szeged és a Jászberény lép pályára.

A torna programja:

Péntek (sportakadémia): DEAC–Jászberényi KSE,

15.30 órakor. KTE-Duna Aszfalt–Naturtex-SZTE-Szedeák,

18 órakor.

Szombat (Messzi István Sportcsarnok):

14.30 órakor bronzmeccs,

17 órakor döntő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában