labdarúgás / galériával

2020.09.07. 17:39

Dusnok nyerte a Déli csoport rangadóját

Akármilyen helyen van a két csapat, a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportjának a tabelláján, a Dusnok–Sükösd mérkőzés mindig sok nézőt vonz. Ezúttal is négyszázan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen eredmény fog születni.

Szentirmay Tamás

Az első félidő tapogató játékkal kezdődött, mintha nem ismerné egymást a két szomszédvár. Csak küzdelem folyt, gól nem esett. A második félidő is úgy folytatódott, mint az első, csak kissé hevesebbek voltak a játékosok. Az idősebb hazai szurkolók egy csoportja között van egy olyan egyezség, hogy addig nem isznak pálinkát, míg nem születik hazai gól. Már eltelt a mérkőzésből több, mint egy óra, és még nem kóstolhatták meg a szilvából és körtéből készült nedűt. Egészen a 69 percig kellett várniuk. Akkor ugyanis egy tizenhatoson belüli szabálytalanság után büntetőt ítélt a játékvezető a hazaiak számára. Mindenki reménykedett, hogy lehet pálinkát inni. Lehetett is, mert Mindszenti értékesítette a büntetőt, 1–0.

Még tíz percet sem kellett várni az újabb találatra, amit Rónai jegyzett, egy hatalmas szabadrúgás góllal, 2–0. Természetesen erre is kellett inni. Ekkor már úgy tűnt, hogy a sükösdiek nem tudnak változtatni az eredményen. Kegyelemdöfés volt számukra Bolvári Zoltán újabb találata, 3–0. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Wachtler Zoltánnak, a hazaiak hálóőrének, legalább négy-öt alkalommal bravúrral kellett védenie.

Dusnok–Sükösd 3–0 (0–0)

Dusnok, 400 néző. Vezette: Tóth Cs. (Molnár A., Nagy N.)

Dusnok: Wachtler – Jagicza, Báló (Simonits), Pécsy (Mirza), Csobolya, Mindszenti, Bolvári Z. (Hodován), Kristály, Bolvári D., Varga (Bárdos), Rónai. Játékos-edző: Báló Ferenc

Sükösd: Gajári – Szabados, Bohner (Schultz), Petrás, Lógó, Tamás, Ruff, Zsikó (Farkas), Ferenczi (Papp), Tallér, Zsók. Játékos-edző: Zsók József

Gólszerző: Mindszenti 69., Rónai 77., Bolvári Z. 83.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában