Kézilabda

2020.08.05. 13:53

Remek állapotban érkeztek vissza a KTE játékosai

Javában készül a szeptemberben kezdődő szezonra a KTE-Piroska Szörp. Az együttes célja, hogy jobb eredményt érjen el, mint a legutóbbi bajnokságban.

Borbély Károly

Apró Ferenc, a KTE-Piroska Szörp szakmai igazgatója

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Több mint két hete készül a férfi NB I./B-s bajnokság Keleti csoportjának 2020/2021-es szezonjára a KTE-Piroska Szörp. Apró Ferenc szakmai igazgató pedig örömmel újságolta, hogy remek állapotban érkeztek vissza a játékosok, akik a koronavírus-járvány miatt március 14-től otthon végezték a szakmai stáb által kirótt feladatokat.

– Miután felmértük az állapotukat, kicsit meg is lepődtünk Bencze József vezetőedzővel, ilyen jó eredményre ugyanis nem számítottunk. Nagyon jó kondiban vannak a fiúk, de erre már a visszaküldött eredményeket látva is számítottunk. Ennek nagyon örülünk, mert így több idő jut a technikai és a taktikai elemek gyakorlására – mondta Apró Ferenc, aki beszélt arról is, hogy öt új játékos érkezett a csapathoz. Közülük kettő hazatérő, a kapus Zaklajda József a Mizse KC-tól és a balszélső Horváth Andor Pécsről.

– A másik három játékos nevét viszont még nem szeretném mondani. Megállapodtunk velük, de még nem az igazolt játékosaink. Egyébként köztük is van olyan, aki korábban játszott Kecskeméten, még az NB I.-es csapatban – tette hozzá Apró Ferenc.

A Magyar Kézilabda-szövetség a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-­szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette, majd áprilisban befejezetté nyilvánította a 2019/2020-as szezont. Helyezéseket nem osztottak ki, nem lettek kiesők és feljutók sem. Akkor a KTE tizenhat bajnoki után (még hat lett volna hátra) 24 pontot gyűjtve a második helyen állt a 27 pontos Cegléd mögött.

– Az előttünk álló idényben ennél jobb eredményt szeretnénk elérni – fogalmazott a szakmai igazgató.

Jövő hét szerdán Ózdon (NB I./B) kezdi a felkészülési meccsek sorozatát a hírös városi együttes. Majd itthon mérkőzik a Vecséssel (NB I./B), aztán játszik a Budai Farkasokkal (NB I./B) és az Egerrel (NB I.) is. Az első tétmeccsét augusztus 28-án, pénteken, 18.30 órakor játssza a csapat. A férfi Magyar Kupa előselejtezőjében az NB II.-es Bajai KSE vendége lesz.

Edzőtábor nem vár a játékosokra és a szakmai stábra, a felnőtt és az utánpótlás csapatok itthon készülnek a szeptemberi bajnoki rajtra.

– Nem tudom, hogy zárt kapus tétmeccsek várnak ránk, vagy sem. Ha az előbbi, az sem szabad, hogy negatívan befolyásoljon bennünket. Természetesen nagyon szeretnénk a szurkolóink előtt játszani, sok újdonsággal készülünk számukra, hogy a holtidőkben jobban szórakozzanak – vélekedett Apró Ferenc.

Apró Ferenc, a KTE-Piroska Szörp szakmai igazgatója
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A KTE őszi menetrendje

2020. szeptember 13., vasárnap, 17 óra: Ferencvárosi TC U22–Kecskeméti TE.

Szeptember 18. péntek, 19 óra: Kecskeméti TE–Ózdi KC.

Szeptember 26., szombat, 18 óra: Hatvani KSZSE–Kecskeméti TE.

Október 9., péntek, 19 óra: Kecskeméti TE–Mezőkövesdi KC.

Október 18., vasárnap: DEAC–Kecskeméti TE.

Október 24., szombat, 18 óra: Mizse KC–Kecskeméti TE.

November 15., vasárnap: Kecskeméti TE–Vecsési SE.

November 21., szombat, 18 óra: Optimum-Solar Békési FKC–Kecskeméti TE.

November 27., péntek, 19 óra: Kecskeméti TE–Balassagyarmati Kábel SE.

December 6., vasárnap, 18 óra: Pick Szeged U22–Kecskeméti TE.

December 13., vasárnap: Kecskeméti TE–Nyíregyháza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában