kosárlabda

2020.08.30. 17:04

A KTE győzött az OSE Lions ellen

Lejátszotta első felkészülési meccsét a KTE-Duna Aszfalt. A találkozót a hírös városi együttes nyerte, a csapat vezetőedzője, Váradi Kornél szerint csapat mutatott teljesítményére lehet építeni.

Borbély Károly

Forrás: illusztráció

Péntek este lejátszotta első edzőmeccsét a 2020/2021-es élvonalbeli bajnokságra készülő KTE-Duna Aszfalt. A kecskeméti együttes ellenfele a szintén NB I./A csoportos OSE Lions gárdája volt. A Messzi István Sportcsarnokban rendezett találkozót a hazaiak nyerték 78–72-re (26–21, 19–15, 17–18, 16–18).

Kecskemét: Lewis, Pesza-kovics 6, Djeraszimovics 15/3, Dramicsanin 12/6, Karadhodzsics 14, Lukács 5/3, Kucsera 5/3, Wittmann 14/9, Horti 7.

– Azt játszottuk, amit előzetesen megbeszéltünk, ez vezetett sikerre. Van még mit javítani, de erre teljesítményre egyértelműen lehet építkezni. Bízom benne, hogy Horti Bálint és Chester Lewis is hamarosan visszatérhet közénk, jobbulást kívánok nekik! – mondta Váradi Kornél.

A KTE vezetőedzője Lewist és Hortit említve arra utalt, hogy előbbinek egy betörés utáni érkezést követően meghúzódott a bokája. A sérült testrészt Váczi Tamás fizioterapeuta már a helyszínen kezelésbe vette, a rehabilitációt elkezdték a játékosnál. Horti egy ütközés után maradt a palánk alatt a földön. Sokáig lábra sem tudott állni, a bordáit fájlalta, majd mentővel kellett a megyei kórházba szállítani. Az első vizsgálatok után komolyabb elváltozást nem diagnosztizáltak az orvosok. A centert megfigyelés alatt tartják.

A kecskeméti együttessel kapcsolatos hír, hogy a klub tornát szervez szeptember 18-án és 19-én a Mercedes-Benz Sportakadémián és a Messzi-csarnokban. A Duna Aszfalt Kupán a hazai csapat mellett a DEAC, a Szeged és a Jászberény lép pályára.

A torna programja:

Péntek (sportakadémia):

DEAC–Jászberényi KSE, 15.30 órakor.

KTE-Duna Aszfalt–Naturtex-SZTE-Szedeák, 18 órakor.

Szombat (Messzi István Sportcsarnok):

14.30 órakor bronzmeccs,

17 órakor döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában