triatlon

2020.07.26. 15:01

Faldum Gábor a második helyet szerezte meg

A válogatón elért eredménye alapján a bajai Faldum Gábor tagja lehet a magyar csapatnak a vegyes váltók hamburgi világbajnokságán. Faldum a második helyet szerezte meg a Lengyeltótiban rendezett viadalon.

Borbély Károly

Faldum Gábor (jobbra), a Mogyi SE Baja versenyzője készülődik egy korábbi viadalon

Forrás: Szentirmay Tamás

A férfiaknál Bicsák Bence és Faldum Gábor (Mogyi SE Baja), a nőknél Bragmayer Zsanett és Horváth Karol bizonyult a legjobbnak a triatlonosok Lengyeltótiban rendezett vegyesváltó-válogatóján.

Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: a versenyre a legjobb magyar triatlonosokat hívták meg – 20 férfit és 15 nőt –, és az egy igazolt hiányzó, Tóth Tamás kivételével rajthoz is állt a hazai élmezőny, amelynek tagjai a junior-, az U23-as és a felnőttkorosztályban nemzetközi szintű teljesítményre képesek.

A délelőtti egyéni időfutam során alakult ki a délutáni döntő mezőnye, amelyet a férfiaknál tízen, a nőknél hatan alkottak. Az egyéni időfutamban elért eredmények alapján a férfiaknál az esélyeknek megfelelően Faldum (időeredménye 20,27 perc) és Bicsák (20,29 p) bizonyult a legjobbnak.

Délután újabb szupersprint, de már az új olimpiai szám, a vegyes váltó hivatalos – 300 méter úszásból, 8 kilométer kerékpározásból és 2 kilométer futásból álló – távja várt még a versenyben lévőkre. A végeredmény a délelőtti és a délutáni teljesítmény összesítésével alakult ki.

Faldum Gábor (jobbra), a Mogyi SE Baja versenyzője készülődik egy korábbi viadalon
Fotó: Szentirmay Tamás

A férfidöntő szoros küzdelmet hozott, amelyben csak fokozatosan maradt el az élbolytól egy-egy versenyző. Végül a futásnál már csak négyen csatáztak a győzelemért és a tagságért a váltóban. Bicsák nagyszerű utolsó számával végzett elsőként (21,25 p), megelőzve Lehmann Csongort (21,29 p), Faldumot (21,34), valamint a tempót a döntőben sokáig diktáló Dévay Márkot (21,37 p). Az összesített pontszámot tekintve így Bicsák bizonyult a legjobbnak (3 pont), Faldum (4 pont) és Lehmann Csongor (6 pont) előtt.

A vegyes váltók hamburgi, eredetileg július közepére kiírt világbajnokságát szeptember elején rendezik meg. Az ott rajthoz álló magyar négyest – a válogatón elért eredményt alapul véve – később jelöli ki a magyar szövetség.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában