labdarúgás

2020.04.01. 07:00

Egyre izmosodik a hat évvel ezelőtt újraindult Ladánybene

Hat éve indult újra a labdarúgás Ladánybenén, a csapat azóta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában szerepel. Koller Dáviddal beszélgettünk, aki egy személyben a csapat elnöke és játékosa is. 

Vincze Miklós

Ladánybenei LC, álló sor, balról jobbra: Győrfi Miklós, Czanik Edvin, Dóra Tamás, Czanik Viktor, Fodor Zoltán játékos-edző, Hriazik Attila, Lambizi János, Tubak Dávid, Karlik Martin, Szőrös Ádám. Elöl: Ludányi Mihály, Lambisi Christian, Nagy Bálint, Koller Dávid, Horváth László, Tóth Zalán, Jakócs Norbert

Forrás: Vincze Miklós

– A felfüggesztés előtti fordulóban a listavezető Soltot fogadták. A mindössze 0–1-es hazai vereség nem is tűnik rossz eredménynek ahhoz képest, hogy a Solt – egybehangzó vélemények szerint – kimagaslik a mezőnyből. Milyen volt az a meccs?

– Tisztában voltunk azzal, hogy egy nagyon erős Solt látogat hozzánk, amelynek nem titkolt célja magasabb osztályba lépni. Ősszel sajnos „belefutottunk a késbe” náluk, amely nagyon rosszul érintett minket. Ennek fényében készültünk a visszavágóra, amelyről tudtuk, hogy nagy összpontosítást kívát a csapattól, nem is titkoltan pontszerzésben reménykedtünk. Úgy gondolom, hogy a csapat kellő odaadással és elszántsággal küzdött, az eredmény tükrözi a meccs képét. Nem volt könnyű dolga Benén a listavezetőnek, jó meccset játszottunk velük.

– 2014-ben indult újra Ladánybenén a nagypályás foci?

– Igen, azonban a csapat irányítását én 2015-ben vettem át, amiben nagy segítséget nyújtott – és örömmel mondhatom, hogy kiemelkedő támogatóként azóta is rengeteg segítséget nyújt – Ladánybene község önkormányzata.

– Helyi igény támasztotta fel a ladánybenei focit?

– Azt gondolom, hogy a hozzánk hasonló kis településeken a civil szervezeteknek nagy szerepe van a közösségi életben. Jelen esetben a focival is lehet egységet kovácsolni. A labdarúgást sokan kedvelik, a sportoláshoz való feltételek Ladánybenén adottak, így nagyon szívesen álltam a csapat élére.

– Feltételezem, hogy önöknél nagy hangsúly van a helyi játékosok szerepeltetésén.

– Alapvető célként tűztük ki a megalakuláskor, hogy a csapat magját helyi fiatalok és játékosok alkossák, azon dolgozunk, hogy ez a feltétel továbbra is fennálljon. Büszkén mondhatjuk el, hogy a beneiek mellett több olyan labdarúgó is van, aki dacára annak, hogy nem ladánybenei, a kezdetektől fogva velünk van és így már-már beneinek mondható. Fontosnak tartom továbbá a helyi fiatalok szerepeltetését is, akiknek a révén egyébként magasabb osztályban is szerepelhetünk. A jövőt illetően bizakodóak vagyunk és folyamatosan keressük a fejlődési lehetőségeket.

– Nézők mennyire járnak ki a mérkőzéseikre?

– Nagyon szeretünk hazai pályán, jó meccseket játszani. Évről évre egyre több tapasztalattal rendelkezünk, melynek köszönhetően egyre jobb eredményeket érünk el és ezzel egyre több nézőt is tudunk csábítani a mérkőzésekre.

Ladánybenei LC, álló sor, balról jobbra: Győrfi Miklós, Czanik Edvin, Dóra Tamás, Czanik Viktor, Fodor Zoltán játékos-edző, Hriazik Attila, Lambizi János, Tubak Dávid, Karlik Martin, Szőrös Ádám. Elöl: Ludányi Mihály, Lambisi Christian, Nagy Bálint, Koller Dávid, Horváth László, Tóth Zalán, Jakócs Norbert
Fotó: Vincze Miklós

– Mekkora manapság a felnőtt keret?

– Mint korábban említettem, fontosnak tartom a helyiek szerepeltetését, azonban létszámuk – kis település lévén – sajnos nem elegendő egy felnőtt csapat szerepeltetéséhez, ezért a környező településekről csábítottunk át régi-új játékosokat, barátokat. Jelenleg huszonnégy igazolt labdarúgónk van.

– Kik voltak az edzők az elmúlt hat évben?

– Nem könnyű ilyen szinten edzőt találni, viszont az évek során szerencsére rendre sikerült megoldani ezt a feladatot. Az évek alatt több edző is megfordult a csapatunk élén, a tavalyi szezon óta a játékos-edzővel, Fodor Zoltánnal vágunk neki a bajnokságnak.

– A felnőtt csapat a megye háromban szerepel. Milyen sikerrel?

– Büszkén elmondhatom, hogy csapatunk az évek alatt folyamatos javuláson ment keresztül, az utolsó helyekről egészen a dobogóig felküzdöttük magunkat. Legjobb eredményeink közé tartozik a 2017/2018-as bajnoki idényben elért 2. helyezésünk, a tavalyi évben pedig dobogósok lettünk. Játékos-edzőnkkel reális célként tűzzük ki magunk elé minden év elején a bajnoki címet, azonban azt sajnos ezidáig még nem sikerült megkaparintani.

– Kiket emelne ki a mai csapatból?

– Csapatsport lévén természetesen magát a csapatot emelném ki, ugyanis az évek alatt nagyon jól összeállt a társaság. Mindenkinek vannak jobb és kevésbé jó meccsei, ez a játék erről szól. A csapategység nálunk megfelelő, a keretünk a „nyugalom szigete”. Közösen, hosszú távon gondolkodunk, és bízunk a fejlődésben sportszakmai szempontból is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában