röplabda

2020.03.30. 16:35

A bajnokság befejezésére voksolnak a HÉP-KRC-nél

A HÉP-Kecskeméti RC-nél azt szeretnék, ha most véget érne a 2019/2020-as szezon és nem hirdetnének eredményt. Minderről Breszkó András, a hírös városi klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője beszélt.

Borbély Károly

Evangelos Vaiopoulos (1) már hazatért Görögországba

Forrás: PN

Fotó: Bús Csaba

Van-e lehetősége edzéstartásra sportlétesítményben? Játékosai rendelkezésre állnak-e egy esetleges bajnoki folytatásra? Meg tudja-e oldani a sportolóik, sportszakembereik munkában, edzésben tartását? Véleménye szerint befejezettnek tekintsük-e a 2019/2020-as bajnoki szezont? Amennyiben a 4. kérdésre igen választ adott, akkor hirdessünk-e eredményt?

Ezekre a kérdésekre várta a választ a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) valamennyi teremröplabda versenyrendszerben szereplő sportszervezettől, így a HÉP-Kecskeméti RC-től is. Mindegyik kérdésre igennel vagy nemmel lehetett felelni. Breszkó András, a hírös városi klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője arról számolt be, hogy milyen válaszokkal küldték vissza a kérdőívet az MRSZ-be.

– Nincs lehetőségünk az edzések megtartására, hisz minden csarnok zárva van. A játékosaink nem állnak rendelkezésre, mivel a külföldiek hazautaztak, kivéve a két albánt, Amarildo Deliut és Osman Qepát. Nekik jelenleg szervezzük a hazautazásukat. A sportolóink és a szakembereink edzésben, illetve munkában tartását megoldottuk. Hasonlóan cselekedtünk, mint nagyon sok klub. A felnőtt csapat vezetőedzője, Dávid Zoltán, valamint az utánpótlás csapatainkat irányítók otthoni edzéstervet adtak minden játékosnak. Nem is tehettünk mást, hisz az MRSZ csak szünetelteti a bajnokságot, de nem tekinti befejezettnek. Ezért a jövőben bármilyen döntés születhet, így a játékosoknak legalább fizikailag megfelelő formában kell lenniük. A negyedik kérdésre igennel válaszoltunk, azt szeretnénk, ha most véget érne a szezon. Senki nem tudja, hogy meddig sújt bennünket a járvány. Most úgy látom, hogy nincs sok esély a 2019/2020-as idény befejezésére. Eredményhirdetést pedig nem javasoljuk. Az lenne a helyes út, amit sok sportág honi szövetsége választott: lefújták a most zajló bajnokságot, eredményt pedig nem hirdettek. Ebben a nehéz helyzetben nem az a lényeg, hogy ki nyeri a bajnokságot.

Evangelos Vaiopoulos (1) már hazatért Görögországba
Fotó: Bús Csaba / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában