labdarúgás

2019.08.21. 18:27

Megrendezték a második Andróczki Máté-emléktornát

Idén, az ünnepi hétvégén második alkalommal találkozott Bács-Kiskun és Csongrád megye U19-es válogatottja, hogy megemlékezzenek a fiatalon elhunyt labdarúgóról, Andróczki Mátéról. Ezúttal Ásotthalmon csapott össze a két csapat a vándorserlegért.

Vincze Miklós

dav

Vanó Sándor, Molnár László és Karakas Ferenc állította össze erre az alkalomra a megyei ifi válogatottat. Az MLSZ két megyei igazgatósága ezúttal is minden segítséget megadott, hogy ez a torna újra létrejöhessen, a felkért klubok is szívesen adtak játékosokat, és így igen színvonalas keretet sikerült összeállítani.

A Bács-Kiskun megyei válogatott az alábbi összeállításban lépett pályára: Vatai Adrián (Kalocsa) – Récsei Péter (KLC), Facskó Ervin (Dusnok), Kákonyi Máté (Nemesnádudvar), Patai Gergő (Akasztó) – Roza Flávió (KLC), Lakatos Márton (Kalocsa) – Bálint Attila (KLC), Mindszenti János (Kecel), Miskei László (Kiskunhalas) – Fejes Noé (Nemesnádudvar). Cserék: Friebert Viktor (Kelebia), Kiss Ákos (Borota), Kovács László (Kiskunfélegyháza), Makány Nándor (Kiskunfélegyháza), Horváth Balázs (Kiskunfélegyháza), Szabó Alex (Borota).

A nagy meleg ellenére jó iramú mérkőzést játszottak a felek. A Bács-Kiskun megyei válogatott hamar háromgólos előnyt szerzett Bálint Attila kettő, és Roza Flávió egy góljaival. A Csongrád megyeiek azonban nem adták fel, és még az első félidő vége előtt megszerezték a szépítő találatot, majd a második félidő elején újabb gólt szerezve szorossá tették a mérkőzést. Ezt követően ismét a Bács-Kiskun megyei alakulat vette át a mérkőzés irányítását és a félegyházi Makány Nándor két góljával lezárták a mérkőzést.

A mérkőzést követően a csapatvezetők és Máté szülei a mérkőzés után a tragédia színhelyén kialakított emlékhelyen elhelyezték a tisztelt és megemlékezés virágait. A két csapat ezután közös vacsorán vett részt, ahol a Bács-Kiskun megyeiek csapatkapitánya, Mindszenti János átvette játékostársai nevében a vándorserleget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában