triatlon

2019.08.22. 11:46

A bajai Király István ötödikként végzett

Király István, a bajai Mogyi SE versenyzője a legjobb magyarként ötödik helyen végzett a Kecskeméten rendezett Európa-kupán. Király elégedett az eredménnyel, de titkon abban reménykedett, hogy sikerül érmet szereznie.

Szentirmay Tamás

Király István a huszonhetedik helyen jött ki a vízből a kecskeméti viadalon

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

Európa-kupát rendeztek az elmúlt hétvégén a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A megméretés kötelezően előírt főpróbája volt a jövő évi egyetemista és főiskolai világbajnokságnak, melynek szintén a hírös város ad otthont. A viadalon csak felsőoktatási hallgatók indulhattak, a magyarok mellett Kanadából, Mexikóból, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Bahreinből, de még Ausztráliából is érkeztek triatlonisták. A 119 fős – 43 nő és 76 férfi – mezőnyből először a nők rajtoltak el, akik között három magyar is volt, majd másfél órával később a férfiak, hat magyarral, köztük két bajaival, a Mogyi SE színeiben versenyző Király Istvánnal és Karai Leventével. Előbbi legjobb magyarként az ötödik helyen végzett.

– Terveztük ezt a versenyt az edzőmmel, Bajai Péterrel, Baja ugyanis közel van Kecskeméthez. Július végén egy franciaországi GP-n indultam, onnan mentem egy magaslati edzőtáborba, ahol közel három hetet töltöttem. Mivel a kecskeméti megméretés Európa-kupa volt, így ötödikként sikerült ITU- (International Triathlon Union) pontokat szereznem. A huszonkettedik helyen jöttem ki a vízből, ami magamhoz képest jónak mondható. A kerékpározásnál egy nagy boly alakult ki, nem is erőltettem a szökést, mert ezen az egyszerű pályán, amiben csak öt kanyar volt, hamar utolértek volna. Inkább tartalékoltam az erőmet a futásra. A bringázás befejezése után sikerült elsőnek leszállnom a kerékpárról, ami ilyen nagy bolynál nagyon sokat számít, mert káosz van a depóban. Másodikként mentem ki futni, nagyon erősen kezdtem, és talán annak is köszönhető, hogy a kanyargós részen leszakadtam az elejétől, igaz, akkor már csak öten voltunk elől – mondta Király István, hozzátéve, hogy elégedett az eredményével, de azért szeretett volna érmet szerezni.

Az éremszerzésre a hétvégén lesz lehetősége Csehországban, a Karlovy Varyban megrendezésre kerülő világkupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában