ökölvívás

2019.05.26. 17:18

Zarándó Péter továbbjutott az Eb-n

A romániai Galatiban május 22. és június 2. között rendezik az ökölvívó junior Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon elindult a magyar válogatott keret tagjaként a bajai Felsővárosi Mogyi SE ökölvívója, Zarándó Péter is.

Vincze Miklós

Zarándó Péter

A 75 kilogrammos súlycsoportban szereplő Zarándó Péter, aki a sorsolás tekintetében meglehetősen nehéz ágra került, szombaton, a verseny második napján lépett első alkalommal kötelek közé, és rögtön óriási meglepetést okozott. A bajai öklöző a mérkőzésen igazolta nagy ütőerejét, és kevés rutinja ellenére is győzelemmel nyitott a junior Eb-n. Ellenfele, a grúz Paata Besidze nem bírta a tempót, a bírónak már a második menetben rá kellett számolnia a kaukázusi bokszolóra. A tizenöt éves bajai tehetség még egy lapáttal rátett a harmadik menetben, még kétszer számoltak rá grúz ellenfelére, és végül a játékvezető idő előtt meg is szakította a küzdelmet, Zarándó Péter döntő fölénnyel győzte le grúz riválisát.

A bajai fiú legközelebb hétfőn lép kötelek közé egy ukrán ellenféllel szemben.

Zarándó Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában