labdarúgás

2019.05.19. 08:18

Megdolgozott a győzelemért Kécskén a Kiskőrös

Három fordulóval a zárás előtt a második helyen álló Kiskőrös a Duna Aszfalt TVSE vendége volt. Elméletileg még az aranyra is van esélye a kiskőrösi alakulatnak, de nekik az ezüstéremhez is fontos volt a három pont. Meg is szerezték.

Vincze Miklós

Kellemes, nyárias időben a Kiskőrös kezdte a mérkőzést, és mindjárt helyzetbe is került. Hajnal adott be a jobb oldalról, az érkező Salami az ötösről lőtt a bal sarok mellé. Egy percre rá a hazai István lőtt balról, két csel után nem sokkal a rövid sarok mellé. A váratlan meleg ellenére nagy tempót diktáltak a csapatok. A 13. percben Simon Dominik tűzte rá középről, majd harmincöt méterről a kapura a labdát, a bal felső sarokba tartó bombát Antal bravúrral védte. Egy percre rá megszerezték a vezetést a vendégek, jobb oldali szögletet végezhetett el a Kiskőrös, a berobbanó Salami az ötösről bólintott a hálóba, 0–1. Harcoltak, küzdöttek a két csapat tagjai, jó volt a meccs, erre a 20. percben váratlanul elszabadult a pokol. Dóka és Madácsi vívott külön csatát, rángatták egymást, az összezörrenés láttán mind a két csapat azonnal teljes létszámban ott termett, a tömegben volt ott kisebbfajta ütés, lökés, visszaütés, majd Mokrickij jó tíz méterről odaszaladt és fellökte Dókát. A zűrzavar mit sem csökkent, a játékvezető próbálta először is szétválasztani a feleket, aztán az edzők is igyekeztek szétválasztani a feleket, végül aztán a kőrösi kapitány, Madácsi sárga lapot kapott, Dóka és Mokrickij pedig pirosat. Az ítéletet is ribillió követte, így összesen legalább hat percig állt a játék, egy biztos, senki, aki látta a kibogozhatatlan esetet, nem cserélt volna a játékvezetővel. Kár volt ezért a közjátékért, mert élvezetes volt a meccs. A 26. percben néhány jó hazai passzt követően István lőhetett jobbról, életerős löketét Ámann vetődve védte. A 33. percben Tóth Tamás kapott kecsegtető helyzetben labdát, felpörgette magának, és ballal nagy lövést zúdított a kapu irányába, a pettyes azonban elsuhant a bal alsó sarok mellett. Négy percre rá aztán 11-est harcolt ki a kécskei támadó, Nagy Attila ért hozzá igen szerencsétlenül a 16-oson belül, a játékvezető határozottan a 11-es pontra mutatott. A büntetőt István végezte el, laposan lőtt a kapu közepétől mintegy méterre balra, Ámann megfogta a labdáját. Néhány percre rá István végzett el szabadrúgást az oldalvonal mellől, a berobbanó Varga az ötösről senkitől sem zavartatva fejelhetett, a labda azonban a felső sarok fölött hagyta el a játékteret. Kiskőrösi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első percében Petrovics adhatott be némi meglepetésre zavartalanul a bal oldalról, a berobbanó Füleki estében próbálta a hálóba bombázni a labdát, amely néhány centivel a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Az 53. percben István küldött meg jobbról, szabadrúgásból egy irtózatos lövést, a labda azonban fölé szállt. Hat percre rá Hajnal tüzelt jobbról, húsz méterről, de a bal felső sarok fölé ment a labda. Próbálkozott, küszködött a hazai gárda, helyzeteket azonban nem bírt kidolgozni, ebben az időszakban remekül fékezte a tempót a Kiskőrös, és a kontrái is veszélyesnek tűntek. A 80. percben az a Pácsa követett el túlságosan látványosan egy szabálytalanságot a félpályánál, aki nem sokkal korábban kapott sárga lapot. Az újabb sárga után a játékvezető kiállította a fiatal játékost. Egy percre rá megduplázta az előnyét a Kőrös, egy hátulról előrevágott labdát Oláh csúsztatott remek ütemben a kilépő Petrovics elé, ő Antal fölött 12 méterről okosan emelt a hálóba, 0–2. Ekkor már mindkét edző igyekezett minél több, máskor kevesebb lehetőséget kapó játékost a pályára küldeni. Zárásként Hajnal ugratta ki egy remek labdával a leshatár mögé beinduló Oláht, aki tíz méterről higgadtan a kapu bal oldalába helyezett, 0–3.

A hazaiak küzdőszellemére nem lehetett panasz, de nekik ma semmi sem sikerült, a Kiskőrös ugyanakkor küzdelem terén is felvette a kesztyűt, ráadásul rúgott három szép gólt, így megérdemelt a vendégsiker.

Bagi Gábor: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mi hibáztunk egy óriásit, hiszen a javunkra megítélt 11-est nem sikerült értékesítenünk. A második játékrészben a Kiskőrösnek sikerült lefékeznie a mi csapatunkat, így nem tudtuk a saját játékunkat játszani. A végén kaptunk még két gólt, de akkorra igazából már elment a hajó. Kaptunk egy jogos piros lapot a második félidőben, ugyanakkor érzésem szerint az elsőben egy jogtalant, a játékvezető ugyanis véleményem szerint nem jól ítélte meg a helyzetet, de ilyen a foci, el kell fogadni a döntéseket.

Miskovicz Bálint: – Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. Az első félidőben az ellenfél is vitézkedett, amíg bírta erővel, ugyanakkor helyzetünk nekik akkor sem nagyon volt, nekünk viszont voltak nagyobb lehetőségeink, ha azokat értékesítjük, akkor előbb is el tudtuk volna dönteni a mérkőzés, de elégedett vagyok, mert így is szép és értékes sikert arattunk.

Duna Aszfalt TVSE–Kiskőrösi LC 0–3 (0–1)

Tiszakécske, 150 néző, vezette: Baráth Gábor (Molnár Alex, id. Péter-Szabó Ottó.)

Tiszakécske: Antal – Tóth Kristóf (Kiss V. 84.), Varga, Dóka, Bálint, Steklács, István (Jelenfi 85.), Tóth Tamás (Sáfrány 79.), Kulcsár (Tamás 62.), Hoffmann, Pácsa. Edző: Bagi Gábor.

Kiskőrös: Ámann – Hajnal, Füleki (Oláh 61.), Salami (Györgye 87.), Petrovics (Geiger), Madácsi, Agócs (Rimár 75.), Simon, Mokrickij, Nagy A., Kovács J. Edző: Miskovicz Bálint.

Sárga: Tóth Tamás 37., illetve Madácsi 20., Agócs 32.

Kiállítva: Dóka 20., Pácsa 80., illetve Mokrickij 20. perc.

Gól: Salami 14., Petrovics 81., Oláh 88. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában