kézilabda

2019.05.26. 07:58

Bácsalmás – Euroscale Kecskemét II. és Kecskeméti NKSE II. – Kalocsai KC meccsek az aranyért

Először rendeztek megyei döntőt a bajnokság alapszakaszának lezárását követően a megyei férfi- és nő bajnokságban. A „Final4” házigazdája Kecel volt, így az alapszakasz győztes keceli fiúk csikócsapatát többen is favoritnak gondolták.

Tapodi Kálmán

Kalocsai KC

Fotó: Tapodi Kálmán

A Kecel KC – Euroscale Kecskemét II. összecsapáson azonban „öreg rókák” alkotta megyeszékhelyiek teljesítettek jobban. A félidőben 14-11 volt a kecskemétiek javára és végére még növelték is a gólkülönbséget (26-31). A keceliek a második félidő elején, több mint 11 percen keresztül gólt sem lőttek.

Kecel KC
Fotó: Városi Anett

Hogy ne legyen kecskeméti „házi döntő” arról a Bácsalmási PVSE gondoskodott, amely szoros küzdelemben, 12-11-re vezetett a szünetben az Euroscale Kecskemét I. csapata ellen. Fordulás után is a rutin érvényesült a fiatalsággal szemben, így a bácsalmásiak örülhettek a 28-25-ös győzelemnek.

Bácsalmási PVSE
Fotó: Tapodi Kálmán

Papírforma eredményeket hoztak a női összecsapások, de akik látták, azok tanúsíthatják, hogy a vesztesek sem adták könnyen a bőrüket. A Kiskőrösi KC egy félidőn keresztül egyenrangú ellenfele volt az esélyesebb Kecskeméti NKSE II-nek. A 15-13-as kecskeméti vezetéssel záruló játékrész után, tempót váltottak Kerékgyártó Zsolt tanítványai és végül 10 gólos sikert aratva (33-23) jutottak a vasárnapi döntőbe.

A nap mérkőzését a Kalocsai KC és a Kiskunmajsai KC csapatai játszották. A majsaiak rendkívül jól összpontosítva, sokáig előnyben voltak – a 25. percben 12-8 volt a javukra -, de végül 1 gólos előnnyel (13-12) a kalocsaiak vonulhattak pihenőre. A szünet után is folytatódott az ádáz csata, amit végül 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt szerzett góllal a Kalocsa nyert (23-22).

Kalocsai KC
Fotó: Tapodi Kálmán
Kalocsai drukkerek

A vasárnapi program:

11:00: Kiskőrösi KC – Kiskunmajsai KC, női mérkőzés a bronzéremért.

13:00: Kecel KC – Euroscale Kecskemét I., férfi bronzmérkőzés.

15:00: Kecskeméti NKSE II. – Kalocsai KC, női bajnoki döntő.

17:00: Bácsalmási PVSE – Euroscale Kecskemét II., férfi bajnoki döntő.

A találkozók ingyenesen tekinthetők meg a keceli sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában