labdarúgás - megye I

2019.04.02. 12:19

Paprikás végjáték Akasztón, ahol a Vadkert győzött

A megyei első osztályú bajnokság 17. fordulójában a múlt héten Kiskőrösön rangadót nyert Akasztó a tavasszal még veretlen Soltvadkertet fogadta. A mérkőzést nagy küzdelemben a vendégek nyerték, így megőrizték tavaszi veretlenségüket.

Vincze Miklós

Fotó: Beniczki Dávid

A találkozó harmadik percében már is meglepték a vendégek a hazaiakat. Radics futott el a középpályán, Turancsik csak szabálytalanul tudta megállítani. A vendégek tizenegyest reklamáltak, de a játékvezető mutatta, hogy nem a büntetőterületen belül történt a szabálytalanság, így a tizenhatos vonaláról jöhetett a szabadrúgás, amelyet Szabó Szabolcs a sorfalba lőtt. A 8. percben Megyes röviden csúsztatta haza a labdát, arra azonnal lecsapott Molnár Edvárd, csakhogy nagy igyekezetében elesett, így helyezni nem tudta, csak a hazai hálóőr kezébe fejelni. A 28. percben aztán már a hazai kapus is tehetetlen volt. Akkor a bal oldalon Tóth Árpád egy csel után precíz beadással találta meg a középen teljesen üresen álló Molnár Edvárdot, aki a hálóba lőtt, 0–1. Az első félidőben más említésre méltó esemény nem történt, így egygólos vendég előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

Fotó: Beniczki Dávid

A második játékrészből alig telt el pár perc, máris újabb vendéggól borzolta a hazai kedélyeket. Szabó Szabolcs beadása megtalálta a középen teljesen üresen lévő Szalai Ádámot, aki berobbanva fejjel szerzett gólt, 0–2. A 67. percben Szabó Zsolt ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, melyet Kudron megcsúsztatott, és a kapu előtti tömörülésben a középen érkező Megyes sodorta a hálóba a labdát, 1–2. Éledtek a hazai remények, de ezek után is két vendég ziccert lehetett feljegyezni. A 74. percben Márki szabadrúgását tolta szögletre Németh Zsolt a hazaiak kapusa, majd a 80. percben két hazai védő nem értette meg egymást, így után Radics passzolhatott a jobb oldalon érkező Burszkihoz, aki viszont ordító ziccerben mellé gurított. Következett a ráadás, a játékvezető két percet mutatott. A 92. percben a csereként beálló Lázár Zsolt lábait akasztották össze a 16-oson belül, a játékvezető pedig habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott. A vendégek fogták a fejüket, míg hazaiak kezdtek örülni, csakhogy az asszisztens jelzett a bírónak, hogy mégsem tizenegyes, hanem les miatt a vadkertiek jöhetnek szabadrúgás kifelé. Rendkívül heves reklamálás kezdődött, a hazaiak ugyanis úgy látták, hogy Lázár nem volt lesen. A játékvezető azonban hajthatatlan maradt, és a mérkőzés így – meglehetősen paprikás hangulatban – a soltvadkertiek sikerével zárult.

A mérkőzés összképe alapján megérdemelten győzött a Soltvadkert.

Fotó: Beniczki Dávid

Akasztó FC–Soltvadkerti TE 1–2 (0–1)

Akasztó, 300 néző, vezette: Brezovai (Csöngető, Kőhalmi).

Németh – Tratter, Megyes, Kerekes, Kudron, Biber J., Palla, Szabó Zs., Csoba, Turancsik, Fésüs. Edző: Szrenkó István.

Soltvadkert: Frittmann – Márki, Font, Dobosi, Rózsa (Frei, 65.), Pekker, Szalai, Szabó, Molnár, Tóth (Huszti, 46.), Radics. Edző: Holczimmer

Tamás.

Gól: Megyes, illetve Molnár, Szalai.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Az első félidőben gyengén játszottunk, a másodikra azonban feljavultunk. Gratulálunk a Soltvadkertnek, de egyébként rettentően szomorúak vagyunk, érzésünk szerint a játékvezető legalább két büntetővel az adósunk maradt.

Holczimmer Tamás: – Egész héten arra készültünk, hogy sikerüljön helytállnunk a rettenetes akasztói talajon. Erőfeszítéseinket siker koronázta, ami annak köszönhető, hogy mindegyik játékosom a maximumot hozta ki magából.

Ehhez is gratulálok a csapatomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában