labdarúgás

2019.04.06. 20:22

Óriási csatában győzte le a Kécske az Akasztót

A forduló előtt a 10. helyen álló Duna Aszfalt TVSE az 5. helyen álló Akasztót fogadta a megyei labdarúgó bajnokság 18. fordulójában. Izgalmas, közönségszórakoztató mérkőzés kerekedett a találkozóból, amelyet a Tiszakécske nyert meg.

Vincze Miklós

Meglehetősen pesszimista volt a kezdés előtt az akasztói kispad, amelyen cserejátékosból csak három foglalt helyet, az utolsó pillanatban ugyanis alapemberek estek ki Szrenkó István csapatából. A 6. percben egy kipattanó labdát követően a hazai Kulcsár balról, tíz méterről hatalmas lövést eresztett meg a vendégek kapujára, Németh remek reflexmozdulattal öklözte szögletre a labdát. Két percre rá Szabó Zsolt húzta meg a bal oldalon, betört majdnem a kécskei ötösig, éles szögből leadott lövését azonban Antal hárította. Ezt követően jó negyedóráig ziccert nem alakítottak a csapatok, a mezőnyben folyt hatalmas küzdelem. A 23. percben Kulcsár tört be a védelme mögé a bal oldalon, Németh remek érzékkel indult ki a kapujából, és vetődve elütötte a kécskei támadó elől. Kilenc perc azonban már nem volt ellenszere. A bal oldalról fűzték befelé a hazaiak a labdát, amelyet végül Pácsa passzolt Kulcsár elé, a kécskei támadó balról, jó húsz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1–0. Két percre rá szabadrúgásból Kudron tekert kapura, labdája könnyű zsákmány lett a kécskei hálóőr számára. Újabb két percre rá ismét Kulcsár villant. Egy vendég hibát követően egy gyors hazai kontra futott végig a pályán, az oldalvonal mellől ismét Kulcsár elé tálalták a labdát, aki balról a jobb felső sarokba bombázott, 2–0. Az akasztói hálóőr, Möti erről a gólról sem tehetett, hatalmas találat volt. Nem sokkal később újabb alapember, Megyes esett ki a vendégcsapatból, majd némileg váratlanul szépítettek a vendégek .Egy előre küldött labdát Fekete csúsztatott meg remek ütemben, Csoba a 16-osig nyargalt vele majd a kifutó Antal mellett higgadtan a bal sarokba passzolt, 2–1.

A második félidő öt percében nagy nyomást gyakorolt a vendégcsapat a kécskei kapura, fölvállalva a kontrák lehetőségét. Az 55. percben Fésüs megkapta a második sárga lapját az egyébként férfiasan kemény, de nem durva mérkőzésen, és idő előtt mehetett zuhanyozni. Az 56. percben Tamás tört be a 16-oson belülre, Németh mellett ugyan ellőtte a labdát, az akasztói védők azonban a gólvonalról mentettek. Hamar visszavette az irányítást a kécskei csapat, lendületüket azonban megtörte, hogy második sárga lap miatt Ország is idő előtt volt kénytelen elhagyni a játékteret. Iszonyatos csata vette kezdetét, egyre izgalmasabb, változatosabb lett a meccs, a vendégek mindent elkövettek az egyenlítését, a hazaiak kontrákból próbálták bebiztosítani a győzelmet. A 75. percben húsz méterről a kaputól, a balösszekötő helyén szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda. Dóka küldte meg a labdát, amely a jobb felső sarok irányába tartott, Németh már verve volt, a labda azonban a keresztlécen csattant. A 79. percben aztán egyenlített az Akasztó. Egy hazaadást Antal lekezelt ugyan, de túl hosszan engedte maga elé a labdát, Juhász elcsente, elhúzta a kapus mellett és az üres kapuba passzolta, 2–2. Ezt követően ha lehet, még nagyobb energiákat mozgósított a Kécske. A 84. percben Tamás adott be balról, Kulcsár bevetődve próbálta a hálóba juttatni a labdát, de kísérlete elment a bal kapufa mellett. A 87. percben aztán eldőlt a csata, a hazaiak javára. Szöglettel felérő – a vendégek által a lefújás után is vitatott – szabadrúgást követően óriási tömörülés alakult ki az akasztói kapu előtt, a vendégek visszatálalták a labdát Tamás elé. A védők érezték a veszélyt, az egyikük ki is robbant, és Tamással gyakorlatilag össze is rúgott, így a kécskei játékos lövése egy hatalmas gellert kapott, és afféle kézilabdás cunderrel a védőket kikerülve perdült balról a bal alsó sarokba, 3–2. Még egyszer nekidurálta magát az Akasztó, gólt lőniük azonban már nem sikerült, elszántságukat ugyanakkor jól mutatja, hogy a 90. percben a félpályáról már a kapus ívelt előre szabadrúgást. Az eredmény azonban nem változott, a rendkívül jó mérkőzésen megérdemelten győzött a Tiszakécske, ha pontozásos lenne ez a sportág, az Akasztó is hazavihetett volna egy pontot.

A vendégcsapat pihen a Tiszakécske-Akasztó mérkőzés szünetében
Fotó: Vincze Miklós / baon.hu

Duna Aszfalt TVSE–Akasztó FC 3–2 (2–1)

Tiszakécske, 200 néző, vezette: Polyák (Markó, Katona)

Tiszakécske: Antal – Ország, Varga, Dóka, Bálint, Steklács, László (Tamás 46.), Kulcsár, Tóth Kristóf (Domonics 72.), Hoffmann, Szabó Ádám (Pácsa 28.) Edző: Bagi Gábor.

Akasztó: Németh – Fekete, Megyes (Turancsik 40.), Kudron, Biber J., Palla, Szabó Zs. (Tóth Patrik 78.), Csehi, Juhász, Csoba, Fésüs. Edző: Szrenkó István

Sárga lap: Tóth Kristóf 52., ill. Fekete 62., Biber 66., Csehi 88.

Kiállítva: Ország a 68., illetve Fésüs az 55. percben.

Bagi Gábor, a Tiszakécske edzője: – Két héttel ezelőtt is jó mérkőzést játszottunk, ám akkor a gól hiányzott. Ma az első félidőben kihasználtunk a helyzeteinket, Kulcsár két klasszis megoldásának köszönhetően biztos vezetést szereztünk, ezt követően rosszkor jött a szépítő gól. A bekapott gól persze mindig rosszkor jön, de itt nem szabadott volna az első félidő utolsó pillanataiban elaludnunk. A második félidő óriási küzdelmet hozott. A kiállításokkal nincs semmi gond, mindkettő jogos volt, egy tüzes mérkőzést vívtunk, meggyőződésem, hogy az ilyen remek amatőr meccsek is képesek előbbre vinni a magyar labdarúgás ügyét. A hajrában végül érvényesült a mi akaratunk, hogy jó játékkal itthon tartjuk a három pontot. Gratulálok a csapatnak.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Szegény embert az ág is húzza. Öt alapemberünk esett ki a kezdés előtt, emiatt kicsit tartottunk is a mérkőzésről. Ehhez képest nagyon nagyot küzdött a csapat, már vesztett állásból jöttünk vissza, és újra partiban voltunk. Nyílt lett a mérkőzés, ők is, mi is próbáltunk győzelemre játszani. Véleményem szerint megérdemeltük volna az egyik pontot, de manapság a szerencse nagyon elpártolt mellőlünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában