paratriatlon

2019.03.02. 10:32

Második lett a Paratriatlon Világkupán Boronkay Péter

Boronkay Péter az idei versenyszezont a devonporti Paratriatlon világkupán kezdte meg Ausztráliában, ahol a kommentátorok szerint is fantasztikus felfutással a dobogó 2. Fokára léphetett fel.

baon.hu

– A nyílt vízi úszást nehezítették a hullámok, elsőként Mocsári Bence sporttársam hagyta el a vizet, ami után a 6 körös bringapálya következett. Kerékpár során 3-an is megfogtak, én pedig Bencét, így a 4. helyen futhattam ki a depóból. Végig éreztem magamban az erőt, hogy innen még van esélyem a dobogóra. Tudtam, hogy jobban futok az előttem lévőknél,a kérdés az volt, fel tudok-e futni és mekkora előnyük van előttem. Az egyik ausztrál srácot sikerült beérnem a futás első harmadában, majd a francia fiút is „hátba csaptam”. Próbált jönni velem, elég kemény tempót diktáltunk egymásnak felváltva. A célegyenes előtt még éreztem, van bennem tartalék, sikerült ritmust váltanom így a cèlegyenesben őt is lehajráztam! Nagyon örülök ennek az ezüstéremnek, meglett a téli alapozás és a 3 hét meleg égövi edzőtábor eredménye! Gratulálok a többi magyar eredményhez is,köztük a szintén Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolójának, Czene Gábornak az első világkupa teljesítéséhez! – nyilatkozta Kecskemét paralimpikonja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában