labdarúgás

2019.03.01. 12:24

Hősiesen küzdött a Tiszakécske

A Hidegkuti Nándor Stadionban játszották a Budapest Honvéd–Duna Aszfalt TVSE Magyar Kupa-­visszavágót, amelynek a tétje a nyolc közé jutás volt. A Tiszakécske alaposan megszorongatta az első osztályú csapatot.

Szentirmay Tamás

A találkozó 1–1-re végződött, ám mivel az első mérkőzésen a Honvéd 1–0-ra nyert, így ők jutottak tovább. A tiszakécskeiek kiestek ugyan, de hatalmasat fociztak, amit az is bizonyít, hogy a hazai szurkolók már a második félidő elején elégedetlenkedtek, a találkozó lefújása után pedig megtapsolták a vendégcsapatot. Tény és való, a kécskeiek szenzációs teljesítményt nyújtottak. Bár a vezetést a Honvéd szerezte meg, a második félidő első percében, az akkor éppen csereként beállt Szabó Dávid az első érintésre gólt lőtt, innentől aztán egészen a lefújásig egyetlen találat választotta el a kécskeieket a nyolc közé jutástól. Nem is jártak messze tőle, hiszen Szabó Dávid kapufát is rúgott, Csáki ficakba tartó lövését pedig bravúrral tornázta ki a Honvéd kapusa.

– Gratulálok a csapatomnak, ezen a mérkőzésen jobban játszottak, mint a Honvéd – nyilatkozta Szabó István, a kécskeiek edzője. – Győzelmet érdemeltünk volna, mert több helyzetünk volt. Sajnálom, hogy nem sikerült továbbjutni, mert a szívünket-lelkünket kitettük a pályán. Volt olyan játékosom, aki sírva vonult az öltözőbe.

– A továbbjutásnak örülünk, és annak, hogy az összes fiatal játékosunk pályára lépett. Annak viszont nem, hogy milyen teljesítmény volt mögötte. Az egyenlítő gól után kapkodó lett a játékunk, és ki jött, hogy a fiatalokból hiányzott a rutin. Idővel ők is fejlődni tudnak, és ilyen mérkőzésen erősödnek – értékelt Supka Attila, a Honvéd mestere.

Szabó Dávid úgy vélekedett, hogy egymásért is küzdöttek a találkozón, és egy kicsit nagyobb hittel meg is tudták volna nyerni a mérkőzést.

– Nagyszerű érzés volt a fővárosi stadionban kécskei szurkolónak lenni – sommázta a kupakalandot a Tisza-partiak egyik drukkere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában