kézilabda

2019.01.08. 11:03

Korsós Dorina ismét a pályán

A kecskeméti Korsós Dorina, a válogatott balszélső több mint két év kihagyás után végre bemutatkozhatott a német TusSies Metzingenben.

Borbély Károly

A térdműtéten átesett játékos három napon belül két bajnoki meccsen is pályára lépett, mindkettőt fölényesen megnyerte a csapata, és mindkettőn lőtt egy-egy gólt. A sorozatos sérülések után újra egészséges szélső a ChampSportnak mesélt visszatéréséről.

„Hihetetlenül jó érzés volt újra pályára lépni. Először a Metzingen második csapatában, a harmadosztályban játszottam három meccsen, kezdetben húsz percet, majd nagyjából végig a pályán voltam, és nemcsak a saját posztomon, hanem irányítóban és lövőben is. Ezután jött a két bajnoki a Bundesligában. Szerencsére a korábbi sérülések után jelentkező problémákat, hogy a terhelés hatására nem tart a térdemben az izom, végre már nem érzem. Sok teszten átestem, mielőtt az orvosok engedélyezték a visszatérésemet, de mindent rendben találtak. Az edzőm azt kéri, legyek türelmes. Tudja, hogy maximalista vagyok magammal szemben, de csak fokozatosan tudom visszanyerni a formámat, amiben segít, hogy kimondottan sok lövőedzésünk van. Most még nagyon hullámzó a teljesítményem a tréningeken is. Van, hogy nagyon jól megy a játék, van, hogy semmi sem sikerül. Ezért kell türelmesnek lennem, hogy a korábbi rutinok visszajöjjenek. A védekezésbe könnyebb visszaszoknom, támadásban azonban időnként még el-elgondolkodom egy-egy betörésen, de ez fokozatosan elmúlik. Nincs rá szükség és nem is akartam térdgépet, hogy meccs közben ne emlékeztessen semmi a sérülésre. A visszatérés számomra felér egy nagyon szép karácsonyi ajándékkal.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában