triatlon

2018.12.14. 11:06

Triatlon EK-t is rendezhet Kecskemét

Nem kis sporteseményt rendezhet 2020-ban Kecskemét, amikor az egyetemista- és főiskolás-világbajnokságnak ad helyet. Az előző évben pedig Európa Kupa-futamot rendeznek a megyeszékhelyen.

Szentirmay Tamás

A Magyar Triatlon Szövetség, a Magyar Egyetemista és Főiskolás Sportszövetség, valamint a kecskeméti Neumann János Egyetem közös pályázatot adott be a Nemzetközi Triatlon Szövetséghez (International Triathlon Union) egyetemista- és főiskolai világbajnokság megrendezésére. Ez már a Nemzetközi Triatlon Szövetség versenynaptárában is szerepel 2020. június 27–28-i dátummal (Kecskemet FISU World University Triathlon Championship), illetve 2019. augusztus 18-án Európa Kupa-futam (Kecskemét ETU Sprint Triathlon European Cup) lesz. Ezzel kapcsolatban Kecskeméten járt dr. Herr Gyula és Péter Attila, a Magyar Triatlon Szövetség két elnökségi tagja, hogy tárgyalásokat folytasson a versennyel kapcsolatban az egyetem és a város szakembereivel.

Amint azt Lovas Zoltántól, a város sportreferensétől megtudtuk, a versenyre a szükséges felszereléseket a Magyar Triatlon Szövetség biztosítja. A helyszín adott, a szabadidőközpontban lenne a rajt-cél, vagyis az úszás és a futás, a kerékpár pedig egy félpályán lezárt útszakaszon. Az Európa Kupa megelőzi a világbajnokságot, mert a vb előtt a rendező városnak ugyanazon a helyen, ugyanolyan feltételekkel rendeznie kell egy tesztversenyt. Ez előírás. Ezen a tesztversenyen lenne az Egyetemi és Főiskolai Triatlon Magyar Bajnokság is. A rendezésbe természetesen a helyi egyetem is bekapcsolódik. 2020. június 29-től újabb nagy eseménynek lesz színhelye a város. A megyeszékhelyre érkezik (a triatlonverseny utáni következő napon) a Nemzetközi Gyermek Világjátékokra 1700 diák, különböző országokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában