röplabda

2018.12.29. 12:27

Karagics Mátyás a legjobb utánpótlásedző

December 19-én tartotta évzáró gáláját a Magyar Röplabda Szövetség. A Duna Palotában rendezett gálaesten átadták az év legjobb röplabdázóinak és edzőinek járó díjakat. A legjobb utánpótlás férfi teremröplabda edzője elismerést Karagics Mátyás, a HÉP-Kecskeméti RC ifi- és juniorcsapatának edzője kapta.

Borbély Károly

Karagics Mátyás (középen) a díjjal a kezében

Forrás: hunvolley.hu

A kecskeméti Katona József Gimnázium testnevelője legutóbb az ifikkel arany-, míg a juniorokkal ezüstérmet szerzett. A kiváló szakember korábban már kapott ilyen díjat, sőt felnőttcsapat edzőjeként is vehetett át ilyen rangos elismerést.

Karagics Mátyás (középen) a díjjal a kezében
Fotó: hunvolley.hu

– A gálaesten először megajándékoztak, mert az idén lettem hatvanéves, majd felültettek az öregek közé. Azt hittem, hogy csupán ezért kaptam meghívót. Beszélgetünk, egyszer csak szól Buzek Laci, hogy menjek már ki megint, ott a fejem a kivetítőn. Nem gondoltam, hogy legjobb utánpótlásedzőként rám esik a választás. Az utóbbi hat-hét évben ugyanis sorozatban elérem a fiatalokkal ezeket az eredményeket, de olyan is volt, hogy pluszba még diákolimpiát nyertem a fiúkkal és a lányokkal – számolt be a gálán történtekről Karagics Mátyás, aki nagyon fárasztó őszön van túl.

– A korábbiakhoz képest az idén megváltozott a versenyrendszer. Az NB I.-es felnőttcsapatok ifigárdáit ugyanis besorolták az NB II.-be, míg régen tornarendszerben folytak a küzdelmek. Ez a változás azt jelenti, hogy egyetlen hétvégém sem szabad. Utazunk Barcikára, Nyíregyházára, Miskolcra, Debrecenbe, és ez már engem fáraszt nagyon. Ha meglátom a buszt, már akkor kiráz a hideg. Az edzéseket viszont szívesen csinálom, a srácok nagyon rendesek, és ha ott vannak az edzésen, akkor tisztességesen dolgoznak. Többen nagyon jó adottságúak, tehetségesek, ami azt jelenti, hogy hamarosan lehet rájuk számítani a felnőtteknél.

A gálaesten Karagics mellett egy másik kecskeméti illetőségű személyt is színpadra szólítottak. Ifjú Nagy Pétert, a Kaposvár játékosát, aki a legjobb felnőtt férfi teremröplabda-játékos elismerést vehette át. Péternek a hírös városból indult a pályafutása, a Katona gimi tanulója volt, serdülőként pedig Karagics Mátyás kezei alatt is pallérozódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában