Triatlon

2018.09.06. 11:18

Remekeltek csapatban a félegyházi versenyzők

Az olaszországi testvérvárosba, Feltrébe kaptak meghívást a kiskunfélegyházi triatlonisták. A Bács-Kiskun megyeiek remek eredményekkel tértek haza az ottani futóversenyről, a Giro delle Muráról.

Borbély Károly

Nyolc fiatal és egy felnőtt versenyző indult Kiskunfélegyházáról Feltrébe, a Giro delle Mura nemzetközi viadalra

A DMTK-Kiskunfélegyházi VSE sportolói meghívást kaptak a harmincadik alkalommal megrendezett Giro delle Mura nemzetközi futóversenyre, az olaszországi Feltrébe. Félegyháza testvérvárosában a DMTK-KVSE-t nyolc fiatal és egy felnőtt versenyző képviselte. A Bács-Kiskun megyei­eket nagy szeretettel várták a vendéglátók. A város nevezetességeit megmutatva körbekalauzolták, ebéddel és vacsorával kínálták a viadalra érkező magyar csoportot.

Az egész napos esőzés miatt veszélybe került a verseny megrendezése, de a sportolókat és a szervezőket nem riasztotta vissza a rossz időjárás – a zuhogó eső ellenére minden futamot elindítottak.

A 12-14 éves korosztály csapatversenyében a Papp Laura, Csontos Dóra és Vincze Nádja összeállítású lány-, valamint a Trungel-Nagy

Zalán, Trungel-­Nagy Kolos és Polgár Sándor összeállítású fiúcsapattal az összetett verseny második helyét szerezték meg a félegyházi sportolók.

A nemzetközi mezőnyben kiválóan teljesítették az 1 mérföldes (1609 m) távot az egyesület triatlonistái, egyéniben Papp Laura az első, Csontos Dóra a negyedik, Vincze Nádja a hetedik, Trungel-Nagy Kolos a harmadik, Trungel-Nagy Zalán a hetedik helyen futott be, Polgár Sándor pedig tizenkettedikként ért célba.

A felnőttek több száz fős mezőnyében, a tíz kilométeres Európa Kupa-futamban három kiskunfélegyházi indult és ért célba remek időeredményekkel. Korosztályában Papp István hatodik lett. A felnőttek között két tizenhét éves állt rajthoz, Csontos Fanni és Papp Martin. Előbbi ötödikként, utóbbi tizedikként ért célba.

Nyolc fiatal és egy felnőtt versenyző indult Kiskunfélegyházáról Feltrébe, a Giro delle Mura nemzetközi viadalra

A kapcsolattartásban óriási segítséget nyújtott Kiss Gabriella, a versenyre való felkészülésben Bozsó István volt a csapat irányítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában