Kézilabda

2018.05.06. 07:55

Negyven percig partiban volt a KNKSE

Dunaújvárosba látogatott szombaton a női első osztályú kézilabda bajnokságban a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE. A három fordulóval a zárás előtt játszott mérkőzésen, amelyen vendégszurkolók is szép számban biztatták Marosán György gárdáját, a papírforma érvényesült.

Vincze Miklós

A mérkőzés első gólját Siska Pálma szerezte meg, majd három hazai gól született, melyre Juliana Borges Lima válaszolt, így az 5. percben 3–2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Jovana Risovic hétméterest hárított és a 14. percig kiélezett csata folyt a pályán, felváltva estek a gólok (7–6). A 15. percben 8–6-ra módosult az állás, majd Siska Pálma, Tóth Lilla és Szabó Edina góljaival fordított a KNKSE (8–9). A 18. percre ismét a Dunaújváros vette át a vezetést, majd Borges Lima egyenlített. 10–10. A 27. percre 14–12-re meglépett az Újváros. A félidő végéig egy vendég, és három hazai találat született, így 17–13-as hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben a 38. percben 20–16-ra nőtt a hazai fór, ezt követően azonban következett egy olyan fázis, amikor a kecskeméti lányok sok hibát vétettek, és képtelenek voltak betalálni az ellenfél hálójába. Az 55. percben nőtt tízgólosra (239–19) a hazai előny, és a hajrá is nekik sikerült jobban.

Dunaújvárosi Kohász KA – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 34–20 (17–13)

Dunaújváros, 500 néző, vezette: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta

KNKSE: Jovana Risovic (k) – Siska Pálma 6, Szabó Edina 5, Borges Lima Juliana 5, Deáki Dóra 1, Aron Andrea 1, Kaiser Melitta 1, Tóth Lilla 1, Gulya Krisztina, Nikolayenko Olha, Yuliia Kucerova, Albert Helga, Horváth Dóra, Gulyás Vanda, Orell Bettina, Kovács Krisztina.

A következő hétvégén nem játszik mérkőzést a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE, legközelebb május 20-án, az FTC–Rail Cargo Hungáriát látják vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában