labdarúgás

2018.05.21. 09:16

Igazságos döntetlent hozott az akasztói csata

A 12. helyen álló Akasztó az 5. helyen tanyázó Kiskunhalast fogadta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 26. fordulójában. A mérkőzés döntetlenre végződött, ám aki azt gondolja, hogy szalonremi volt a két csapat meccse, az óriásit téved.

Vincze Miklós

Nyomasztó halasi fölénnyel indult a találkozó. Jól passzolgattak a vendégek, helyzetet azonban csak a 12. percben sikerült kidolgozniuk, akkor Mihalkó ugratta ki remek ütemben a bal oldalon Bartát, aki az oldalhálóba lőtt. Két percre rá Lázár Kornél 25 méteres szabadrúgását védte Gerner, aki az utolsó pillanatban lett kezdő, miután Borka a bemelegítés közben megsérült. Az Akasztó a félidő derekán lassan kijött a vendégek szorításából. A 30. percben Szabó végezhetett el szögletet balról, az ötösön a berobbanó Tratter és Megyes egyszerre érkezett a labdára, egymást akadályozták, így odalett az első nagy hazai ziccer. A 35. percben Brindza mesterien emelt Dordevic elé, őt azonban a védők az utolsó pillanatban szerelték. Az utolsó öt percben felgyorsultak az események. A 40. percben egy jobb oldali beívelés Amariuteit találta meg az ötös sarkán, a halasiak Sorinja azonban nem a kapura fejelte a labdát, hanem inkább befelé, a 11-es pont táján érkező Barta elé, aki kapásból a felső lécre bombázott. Labdája a keresztlécről a gólvonalra pattant, majd onnan kifelé, vissza Bartához, aki a bal sarokba fejelt. 0–1. Egy percre rá Csoba forgolódott a 16-oson, végül mellé lőtt, nagy helyzet volt. A 44. percben Csobát buktatták némileg feleslegesen a vendégvédők a 16-os sarkánál. A szabadrúgást Szabó Zsolt ívelte be, egy védő beleért, de Tratter a kipattanót a kapu bal oldalába bombázta. 1–1.

A második félidő hazai góllal indult, Szabó Zsolt ívelt be balról szögletet, az ötösre ezúttal is több hazai játékos robbant be, közülük Megyes volt az, aki a jobb sarokba bólintott. 2–1, nagyot fordult tehát a helyzet. Az 52. percben Amariutei tört be a 16-oson belülre, nagyot esett egy védő lábán, a játékvezető továbbot intett, pedig ítéltek már ilyenért 11-est. Még ugyanabban a percben, csak éppen a másik oldalon Szabó tört be jobbról a 16-osra, passza Csobát nagy helyzetben találta, ám a halasi védők mentettek. Egyre kevesebb volt a helyzet, viszont egyre nagyobb volt a küzdelem. A 67. percben ismét Szabó ívelt be szögletet a bal oldalról, a hosszún Megyes fejét kereste, meg is találta, Megyes bal sarokra küldött labdáját azonban Gerner hártotta. (A tipikus angol stílus kedvelői kedvüket lelhetik az akasztóiak játékában, alighanem az utolsó, hamisítatlan angol focit játszó csapatot tisztelhetjük bennük.) A 73. percben egy előre ívelt labdába Nagy Ferenc meglehetősen szerencsétlenül ért bele, Tandari lőhetett, labdája azonban szögletre pattant. A sarokrúgásból Csáki ívelte be a labdát, a berobbanó Simtchatcha pedig a bal sarokba fejelt. 2–2. Ez is angolos találat volt. Ez Két percre rá ismét Csáki ívelt be szögletet, Nna Nna Willy lemásolta Simtchatcha mozdulatát, ám fejese elsuhant a kapufa mellett. Érezhető volt, hogy egyik csapat sem elégedett az eredménnyel, mind a kettő meg akarja nyerni a mérkőzést. Jól mutatta ezt a 76. perc, amikor mindkét csapat cserélt, és mindkét oldalon lóhalálában végezték el a cserét, hogy mielőbb folytathassák a küzdelmet a győzelemért. A 78. percben ismét Szabó ívelt be a vendég kapu elé, Kósa azonban mellé csúsztatott. A hosszabbítás második percében Bánszki adott be balról, Kósa lövés helyett visszaemelte a labdát, Lázár Zsolt mellé fejelt. Volt még egy vendégziccer, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést, amelyen bár mindkét csapat játékosai mérgesek voltak az elmaradt győzelem miatt, igazságos eredmény született.

Akasztó FC–FADDIKORR-Kiskunhalasi FC 2–2 (1–1)

Akasztó, 350 néző, vezette: Katona (Apró, Berger)

Akasztó: Németh – Bánszki, Nagy F., Tratter, Megyes, Turancsik, Szabó Zs., Csoba (Fekete 85.), Lázár K. (Lázár Zs. 76.), Kósa. Edző: Szrenkó István

Kiskunhalas: Gerner – Dordevic, Nna Nna Edouard, Amariutei, Mihalkó (Döbrentei 62.), Barta (Tóth Zs. 76.), Grácz R. (Grácz L. 37.), Brindza, Tandari, Peic (Simtchatcha 60.), Csáki. Edző: Marinko Stetakovic

Gól: Tratter 45., Megyes 46., illetve Barta 39., Simtchatcha 74.

Sárga lap: Turancsik 23., Kósa 51., Lázár K. 54.

Ifi: 5–1

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Jó mérkőzést játszottunk. Az ellenfelünk jó erőkből álló, képzett csapat, elég nagy nyomás alatt is tartottak minket. Ennek ellenére rúgtunk két gólt, de végül be kellett érnünk az egy ponttal. A srácok mindent elkövettek a győzelemért, de egy ilyen képességű csapat ellen az egy ont nem is olyan rossz eredmény.

Marinko Stetakovic: – Megbeszéltük, hogy az első perctől végig nyomást fogunk gyakorolni a hazaiakra. Ez 35-40 percen keresztül sikerült is, a vezetést is megszereztük. Utána egy hibából kaptunk egy gólt. A szünetben mindent megbeszéltünk, erre egy perccel a kezdés után pontosan az a Megyes fejelt gólt, akiről megbeszéltük, hogy nem szabad fejelni hagyni. Azt követően mindent elkövettünk az egyenlítésért majd a győzelem megszerzéséért, de azt mondom, hogy összességében reális a döntetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában