Labdarúgás

2018.03.26. 15:31

A Laki nyerte az örökrangadót

Vasárnap Tiszaalpáron örökrangadót rendeztek a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, hiszen az Alpár vendége a Lakitelek volt. Bár ezen a rangadón nincs papírforma, ezúttal nem borultak a tabella alapján előre kalkulálható esélyek, a tavasszal remek formába került vendégcsapat megnyerte a mérkőzést.

Vincze Miklós

Sok hibával kezdtek a csapatok, rengeteg volt a lecsúszott labda, a találkozó elején nem alakult ki folyamatos játék. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Erős Gábor lépett ki jó ütemben a leshatár mögé, egyedül vezethette a kapusra a labdát, az azonban megpattanhatott előtte a füvön, mert gyatrán a bal alsó sarok mellé gurított. Ezt követően fölénybe kerültek a vendégek. Helyzeteket ugyan nem dolgoztak ki, de egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a hazaiakra. Ez a fölény a félidő derekáig tartott, akkor a Tiszaalpár a mezőnyben is felvett a lakitelekiekkel a versenyt. A hazai csapat a 29. percben veszélyeztetett először, akkor Surányi lőtt kapura jó húsz méterről, de Balla, akinek gyakorlatilag először volt dolga a mérkőzésen, előrevetődve biztosan hárított. Négy percre rá hatalmas helyzet alakult ki újra a vendégek kapuja előtt. Egy jobbról betekert labdánál Steklácsnak nem sikerült fölszabadítania, az erőszakos Borsi elé került a labda, ő azonban nagy helyzetben, középről, tizenegy méterről csúnyán a kapu fölé lőtt. Nagy helyzet volt! Két perccel a félidő lefújása előtt ismét Erős veszélyeztetett. Egy jó ütemű kiugratást követően jobbról tört be a 16-oson belülre, ám az akciót egy életképtelen lövéssel fejezte be.

A második játékrészben mindössze négy percet ellett várni a gólra. Akkor Sáfár ívelt be balról szögletet, és a berobbanó Kovács Jácint fejelt közelről a kapu bal oldalába. 0–1. Kilenc perccel később Erős növelhette volna az előnyt, a félpályánál kilépett, egyedül indulhatott meg a hazai kapu felé, ám mivel hosszan szöktette magát, a remek ütemben kilépő Turi tisztázni tudott előle.

Fogcsikorgatva küszködött az Alpár, ziccereket ugyan nem sikerült kidolgoznia, de látszott, hogy amíg csak egygólos a vendégelőny, addig még meddőnek ható nyomásból is bármikor begyömöszölheti az egyenlítő gólt a hazai csapat. A 68. percben tovább csökkentek a hazai esélyek, mivel Fábián megkapta a második sárgáját, és így a pirosat is felmutatta a játékvezető. A 70. percben egy balról beadott labdát követően a megyei válogatottba is bekerült Erős lőtt kapásból a jobb sarok irányába, Turi nagyot vetődve, bravúrral hárított. A hátralévő húsz percben tíz emberrel is tovább erőlködött, próbálkozott a Tiszaaalpár, nem tett le a kontrákról a Lakitelek, ám igazi ziccer nem alakult ki, az eredmény már nem változott. A találkozó végén a hazai Bárdos is a kiállítás sorsára jutott. Megérdemelt győzelmet aratott a Lakitelek, a hazai közönség ugyanakkor a lefújás után elsősorban a lapok – véleménye szerint a mérkőzés képét nem tükrözően igazságtalan – elosztását kérte számon a játékvezetőn.

Tiszaalpár–Lakitelek 0–1 (0–0)

Tiszaalpár, 100 néző. Vezette: Nagy A. Maczelka, Csík)

Tiszaalpár: Túri – Nagy-Gál (Bárdos), Németh, Surányi, Dömötör, Borsi, Fábián Zs., Pásztor, Nemes (Czimer), Kása, Fábián R. Edző: Dudás Gy.

Lakitelek: Balla – Kovács J., Seres (Kovács L.), Sáfár, Győri, Steklács, Subicz, Kovács M., Erős (Hojsza), Rózsa (Tombácz), Tamásy. Edző: Magyar Attila

Gól: Kovács J. 50. Piros lap: Fábián R. 68., Bárdos 94.

Ezek is érdekelhetik