kosárlabda

2018.02.09. 09:08

Péntek este nehéz feladat vár a KTE Duna-Aszfaltra

Nehéz feladat­ vár péntek este 6 órától a KTE-­Duna Aszfalt kosarasaira­, ugyanis az Alba Fehérvár vendégei lesznek. A KTE ötös poszton bevethető ­fiatal tehetségével, Molnár Mártonnal beszélgettünk.

Vincze Miklós

– Körmendről jöttél, Patonay­ István volt az egyik edződ. A Körmend a nyolcvanas évek magyar sportját ismerők szemében egy legenda. Létezik még ott ennek következtében­ valamiféle speciális szelle­miség?

– Ez meglehetősen összetett kérdés, így hirtelenjében inkább csak annyival válaszolnék, hogy az édesapám annak a vidékiként elsőként bajnoki címet nyert legendás csapatnak a játékosa volt.

– Bejött a váltás, hogy Kecskemétre jöttél?

– Igen. Sopronban nem kaptam elég játéklehetőséget, azért döntöttem a Kecskemét mellett. Itt átlagban kapok tíz perceket, nyilván idővel szeretnék többet is, de számomra­ az is nagy dolog, hogy végre­ nem a kispadot koptatom, ­hanem játszhatok.

– Milyen a légkör a csapatban?

– Nagyszerű a csapat szellemisége, tökéletesen összeálltunk. Ez, amióta csak én itt vagyok, így van. Az új játékosok is pillanatok alatt beilleszkedtek a csapatba.

– Az Atomerőmű elleni hazai vereséget hogy látod?

– Jól kezdtük a meccset, csapatként. A második félidőben is megvoltak a helyze­teink, voltak lehetősé­geink hárompontos dobásokra, ­viszont azok rendre kimaradtak. ­Talán túlságosan a triplákat erőltettük, nem voltak betöréseink, védekezésben a rotáció­ban már nem értünk oda a paksiakra, és ezt ők kegyetlenül kihasználták. Ennek köszönhetően tudtak nyerni, ­illetve többször is egyéni megoldásokat erőltettünk, márpedig mi csapatként tudunk meggyőzően teljesíteni. A dece­mber-januári hatból öt győzelmes nagy sorozatunk is annak volt betudható, hogy azokon a meccseken végig csapatként játszottunk.

– Ma pokoli nehéz ellenfél vár rátok Székesfehérváron.

– Így van, az Alba Fehérvár Szolnokon győzni tudott a hétvégén, egy hosszabbításos meccsen, illetve a Körmendet is megverték kedden a nemzetközi kupában, húsz ponttal. De nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, az utolsó pillanatig harcolni fogunk, reméljük, hogy egy szoros meccset tudunk hozni, és abból a végén bármi kikerekedhet.

– Teljesítménykényszer mennyire van a klubnál?

– Hagynak minket dolgozni­. Az első nyolcban szeretnénk ott lenni az alapszakasz végén, ennyi a cél, és ezt mindenképpen szeretnénk teljesíteni, mert ez az elvárás egyébként reális is. Érezzük a szurkolótáborunk szeretetét is, nagyon sokszor időt, energiát nem kímélve elkísérnek minket egészen távoli mérkőzésekre is, buzdítani minket. Közhely, de ez tényleg olyan, mintha ők lennének a hatodik ember a pályán.

Molnár Márton névjegye

Született: Körmend

Életkor: 24

Magasság: 208 cm

Testsúly: 110 kg

Poszt: 5

Mezszám: 6

Csapatai: Körmend, Sopron, Kecskemét.

Eddigi sikerei: mindegyik korosztályos válogatottba bekerült, legutóbb a felnőttválogatott bő keretébe is.

Junior országos második lett a Körmenddel, az U18 döntőben legjobb center díjat kapott,

a Sopron U23-as csapat tagjaként beválasztották az All Star csapatba.

 

Ezek is érdekelhetik