futsal

2018.02.17. 13:56

Nem sikerült csodát tenni Csömörön

Újabb nehéz mérkőzésre utaztak idegenbe a hírös városi futsalosok péntek este, ugyanis a tabella második helyezettjéhez, a Csömör FC Rubeolához látogattak. Nem a Kecskemét volt tehát a mérkőzés esélyese, nem is sikerült borítani a papírformát.

Vincze Miklós

A rájátszást érő helyért harcoló kecskemétieket az a Rubeola látta vendégül, aki két nappal korábban a Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB I-es Ferencvárost győzte le 5-0-ra, és tett ezzel nagy lépést a final four felé.

A mérkőzés jól kezdődött a vendégek számára, Móra került helyzetbe egy szép akció után, ám lövés helyett még egyet húzott a labdán, és az önfeláldozó csömöri játékosoknak sikerült becsúszva menteniük. Ez a kimaradt helyzet két perc múlva megbosszulta magát, a rutinos Jenei Ottó indult meg a jobb oldalon, és lökete utat talált a hírös városi kapu bal alsó sarkába. (1–0)

Ezután felváltva kerültek veszélybe a kapuk, ám a kialakult óriási taktikai csata igazán a mezőnyben volt érzékelhető. A Rubi masszívan visszaállt védekezésre, amit mesteri fokon adott elő, a kék oroszlánokban pedig nem volt meg ma este az igazi lendület ahhoz, hogy ezt a falat képes legyen feltörni. Ugyan előbb Szabó Szabolcs találta el a kapu baloldalát, majd Dobosiról pattant szerencsésen a már üresen tátongó kapu irányába a labda, de mindig volt egy utolsó csömöri láb, ami menteni tudott. A csömöri szélvészgyors kontrák pedig állandó veszélyt jelentettek a kecskeméti kapura. A 18. percben kettőre növelte az előnyt a hazai alakulat. Egy szép Dobosi becsúszást követően partvonal mellől jöhettek a hazaiak, akik rutinosan a még fel nem állt kecskeméti védelem mögé gyorsan lőtték be a labdát, és az ott üresen álldogáló Husz egy csel után nem hibázott. (2–0)

A második etap ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Masszív csömöri védekezés, és kecskeméti labdatartás, ám hiába kereste a rést a vendégegyüttes a falon, azt ma nem sikerült megtalálni. És amikor nagy nehezen helyzetbe is kerültek, elbizonytalanodtak a lábak. Előbb Kovács J. fordult le szépen védőjéről, ám a kapu felé tartó játékszert a kapus szépen ütötte ki, majd Ferenczi is ziccerbe került, de labdája elakadt az elvetődő hálóőrben. A túloldalon Érsek cselezte magát tiszta helyzetbe, ám Csővári a helyén volt, és szépen védett.

A kevés gól ellenére nagy iramú, élvezhető, feszültséggel teli mérkőzésnek lehetett tanúja a kilátogató mintegy 200 néző, amit nagyszerű védekezésének köszönhetően megérdemelten nyert meg a hazai alakulat.

A bajnokság hátralévő részében a Kecskemétnek csak most jön a neheze, az alapszakaszból két mérkőzés maradt hátra (Csenger itthon, Gyömrő idegen), és ha felsőházas tagságot szeretne elérni a csapat, akkor mindkét mérkőzésén győznie kell, és reménykednie abban, hogy az ellenlábas Berettyóújfalu ugyancsak két mérkőzéséből (Kincsem otthon, Csömör idegenben) egyet elbukjon.

Koós Károly vezetőedző: – Ma a Csömör ennyivel jobb volt, de nem szabad elkeseredni, jön hétfőn a Csenger, ha itthon győzni tudunk, akkor még bármi lehet. A csömöri csapat nagyszerűen védekezett, szokatlanul kemény meccs volt, amiből ők jöttek ki jól ezen az estén.

Csömör FC Rubeola – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 2–0 (2–0)

Csömör: Varsányi Á. – Nehéz, Jenei, Vizi, Husz. Cserék: Gárdosi – Tősér, Maruzsi, Érsek, Beke, Várkonyi, Varsányi B., Csendes.

Scoregoal Kecskeméti FC: Csővári – Szabó Szabolcs, Móra, Marsa, Dobosi. Cserék: Peltzer – Ferenczi, Kovács J., Bakos, Marozsi. Edző: Koós Károly

Ezek is érdekelhetik