Szavalóverseny

2024.04.12. 18:00

Verset szavaltak a szabadszállási diákok a költészet napján

Szavalóversenyt hirdetett a költészet napja alkalmából a József Attila Közösségi Ház a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolával közösen.

Gulyás Sándor

A rendezvény a közösségi ház előtti József Attila szobornál koszorúzással kezdődött, majd az intézmény galériájában folytatódott a szavalóversennyel.

szavalóverseny, költészet napja, diákok
Verset mondtak a szabadszállási diákok a költészet napján
Fotó: József Attila Közösségi Ház

Általános iskola alsó és felső tagozat, középiskola és felnőtt kategóriában indultak a résztvevők. A szebbnél szebb szavalatokat háromtagú zsűri, Deliné Gurmai Zsuzsanna, Réthy Hajnalka Klára és Dömötör- Pásztohai Mariann bírálta el. 

Alsó tagozatban 1.-2. osztályos korcsoportban Horváth-Nagy Katinka 2.b. osztályos tanuló lett az első, megelőzve Vizinger Zsófiát (2. b.) és Oláh Zsófiát (2. b.). Alsó tagozatban 3.-4. osztályos korcsoportban: 1. helyezett: Süveges Olívia (4.b.), második Pásztor Sára (4. b.), harmadik Bajusz Bella (4. b.). Felső tagozatban a legjobbnak Szücs Gréta 6.b. osztályos tanuló bizonyult, maga mögé utasítva Magyar Szófiát (6.b.) és Bernáth Melinát (7.a.). Középiskolás kategóriában első lett Kakuk Rudolf 10.a. osztályos tanuló, a felnőtteknél pedig Bessenyei Istvánné.

szavalóverseny, költészet napja, diákok
Általános iskola alsó és felső tagozat, középiskola és felnőtt kategóriában indultak a résztvevők. 
Fotó: József Attila Közösségi Ház


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!