Kecskemét

2024.04.08. 15:22

Hunyadivárosi művészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Mátyás iskolában

Rendhagyó módon kezdődött a hét a Corvin Mátyás Általános Iskolában, ugyanis különleges tárlatmegnyitóra várták a gyerekeket. Az intézmény aulájában ezúttal neves, a Hunyadivárosban élő festőművészek alkotásait állítottak ki.

Lizik-Varga Katalin

A Hunyadivárosi művészek tavaszi kiállítása című kiállításon B. Tóth Edit, Bódi Hajnalka, Müllerné Vincze Izabella és Nyáry Anett alkotásait tekinthetik meg a fiatalok és az érdeklődők. A tárlat a Hunyadivárosi Közösségi Ház születésnapi rendezvénysorozatának része.

megnyitó, kiállítás, művészet
A megnyitón Pászti András, az intézmény igazgatóhelyettese, a városrész önkormányzati képviselője mondott köszöntő beszédet. 
Fotó: Beküldött fotó

A megnyitón Pászti András, az intézmény igazgatóhelyettese, a városrész önkormányzati képviselője mondott köszöntő beszédet. Mint mondta, az alkotókban az a közös, hogy mindannyiuknak van kötődése a Hunyadivároshoz: itt élnek és alkotnak, vagy itt laktak és itt alkottak a városrészben valamikor. Kiderült, hogy az iskolához is kötődnek, ugyanis van aki itt tanult, és van akinek a gyermeke vagy az unokája végzi vagy végezte itt a tanulmányait.

Müllerné Vincze Izabella kiállított olajfestményeit egy tavalyi síszünet alkalmával Ausztriába tett családi kirándulás ihlette. Mint mondta, ott elvarázsolták a párába és felhőbe burkolt hegyormok, ködös tájak és szinte magába szippantotta az a légkör, ezért azt érezte, meg kell festenie a látottakat. 

Bódi Hajni éjjel megálmodott ötleteit, nappal készült gyors firkáit keltette életre. A közös a képekben, hogy fekete tűfilccel készültek, de néhány színes ceruza és filc kiegészítést kapott. A játékosságot és a humort kedvelő művész szeret egyedi állatfigurákat, személyeket kitalálni, így a kiállított alkotások között is látható egy-egy ilyen karakter. 

B. Tóth Edit kedvenc technikája az olajfestés, festészetére az impresszionista stílus jellemző. A kiállításon Nyáry Anett pasztell technikával készült képei is megtekinthetők. Ez a kifejezési mód áll legközelebb az egyéniségemhez és képes közvetíteni lelkem rezdüléseit a külvilág felé – írja bemutatkozásában a művész. 

A kiállított alkotásokat 2024. április 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

megnyitó, kiállítás, művészet
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!